+31 (0)497 38 17 95
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Eikenhouten_trap_spijlen_berkhof

Noortje: ”We riepen steeds tegen de kinderen dat ze voorzichtig moesten doen en we zijn er allemaal wel een keer vanaf gegleden.”

De overtreffende trap van mooi

Twee jaar wonen Noortje en Sander Berkhof in hun nieuwe huis in Hooge Mierde en de keren dat Noortje ‘Kijk uit, als je op de trap loopt’ naar haar kinderen Veerle en Juul heeft geroepen, zijn ontelbaar. Dat moest anders; een nieuwe trap werd het begin van een grote verbouwing. Er moeten nog een paar puntjes op de i worden gezet en dan zijn ze helemaal tevreden over het resultaat. Het pronkstuk: de nieuw eikenhouten trap met spijlen van De Houtwinkel.

Vakantieliefde voor het leven

Sander en Noortje zijn elkaars vakantieliefde. “Ik was pas 15 toen ik Sander leerde kennen op een camping in de Belgische Ardennen. Eén avondje hadden we elkaar gezien en meteen was het raak. We hielden contact en van het één kwam het ander en werd het verkering”, vertelt Noortje. “Sander komt uit Dordrecht, maar we hebben ervoor gekozen om in Hooge Mierde te gaan wonen. Perfect om kinderen in groot te brengen; lekker rustig en een hechte gemeenschap. We kochten er een huis en knapten we helemaal zelf op. Nou, Sander eigenlijk want die is écht heel handig.” Sander gaat verder: “In eerste instantie was het alleen de bedoeling dat er een nieuwe trap zou komen. Die was namelijk ontzettend steil, eigenlijk niet te doen. We riepen steeds tegen de kinderen dat ze voorzichtig moesten doen en we zijn er allemaal wel een keer vanaf gegleden. Gelukkig zonder verwondingen maar toch, het werd echt onveilig. Een trap maken is sowieso iets waar ik zelf niet aan ga beginnen en dus zijn we op internet gaan zoeken.”

Eikenhouten_trap_spijlen

Een schot in de roos

Stijn van De Houtwinkel kwam bij het stel thuis kijken en dat leverde een aangename verrassing op. Noortje: “Wij dachten dat we een steile trap zouden behouden. Toen Stijn hier kwam en de boel eens goed ging opmeten, bleek dat er veel mogelijk was. Met een draai in de trap wonnen we aan breedte van de treden en kon het veel minder steil worden. Een schot in de roos. Daarna hebben we het alleen nog een beetje over de stijl gehad, landelijk, en de makers van De Houtwinkel de vrije hand gegeven. Eng? Nee hoor, we vertrouwden er volledig op dat het goed zou komen.” Voor maker John van De Houtwinkel was het een mooie uitdaging. Hij kreeg de maten door en kon aan de slag. Uiteraard was gesproken over de kleur. Sander: “Op een bepaald moment kregen we een telefoontje van De Houtwinkel of we even wilden komen kijken voor de kleur. We hadden bedacht dat de eikenhouten trap geloogd zou moeten worden maar John vond ‘m naturel zelf veel mooier. Uiteraard moesten wij het beslissen maar wat zijn we blij dat we even gebeld zijn. Die kleur in combinatie met de zwarte spijlen is zó sjiek, dat had echt niet anders mogen zijn. Ik kan oprecht zeggen dat ik de trap niet anders had gewild.”

Niet lullen maar poetsen

De trap was de aanleiding om de rest van het huis ook meteen aan te pakken. “Er is 24 kuub puin uit de woning gereden, het beton van de vloer was dik. We hebben vloerverwarming aan laten leggen, de muren wit gemaakt en alles zó laten maken dat we er jaren tegen kunnen. Al die tijd woonden we in ons tuinhuis dat van alle gemakken voorzien is. In de hal was de muur voorzien van ‘schoon metselwerk’ en dat vonden we toch echt een beetje ouderwets. Nu we dat hebben laten stuken en wit hebben gemaakt, past het prima bij de strakke trap. We moeten nu nog een beetje kleur aanbrengen door kussentjes en een vloerkleed maar dat komt goed”, aldus Noortje, die zin heeft in de afwerking.

Eiken_trap_met_spijlen

Dit had echt niet anders mogen zijn!

De spijlen geven de trap een prachtige uitstraling. “Sjiek vind ik het juiste woord”, zegt Noortje. “Ze maken de eikenhouten trap helemaal af. De combinatie van eikenhout met metaal is prachtig; het robuuste van de trap past perfect bij het subtiele van de spijlen.”

Met een gerust hart de trap op en af

De nieuwe eikenhouten trap met spijlen heeft vooral rust gebracht. “Ik denk niet meer iedere keer dat er iemand kan vallen”, lacht Noortje. “Ik ben een stuk geruster geworden. Elke keer dat ik de trap zie, ben ik blij. Nog een kastje eronder en een spiegel en de hal is klaar. We hebben geen moment spijt dat we De Houtwinkel hebben gevraagd onze trap te maken. Ik vraag me af of we op een ander adres net zo tevreden waren geweest. Het feit dat we het samen hebben gedaan, is fijn. Wij hebben onze wensen verteld, de bedenkers en makers van De Houtwinkel hebben met hun kennersblik meegekeken en alles eruit gehaald wat erin zat.”