+31 (0)497 38 17 95
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
familie-baken-bladel-de-houtwinkel

”Onze woning is succesvol aangepast door De Houtwinkel”

Langer thuis wonen met Ger en Claartje Baken

Ger en Claartje Baken woonden heerlijk in Casteren. Toch wilden ze graag naar Bladel; dichterbij de reuring en makkelijker toegang tot voorzieningen. Ze vonden, na twee jaar intensief zoeken, een woning die aan veel eisen voldeed. De wensen die ze nog hadden, legden ze bij De Houtwinkel neer. Guus van Avendonk zorgde dat alle woonwensen uitkwamen. Nu kunnen Ger en Claartje langer thuis wonen.

Niet verder zoeken als het goed is

“Onze wens was om dichtbij het centrum te gaan wonen”, legt Claartje uit. “We woonden echt fijn hoor, in Casteren, maar mijn man heeft problemen met zijn zicht en mag daardoor geen auto meer rijden. Dan zit je toch ver van alles af en dus ontstond de wens om een ander huis te gaan zoeken. Er bleek weinig tot niets te koop dat we aan konden passen aan onze wensen. Tot we tegen deze woning aanliepen. We deden een bod en de rest is geschiedenis.” Het echtpaar kende De Houtwinkel al, vanwege het tuinhuis bij de vorige woning. “Dan is onze insteek altijd: ‘als het goed is, hoef je niet verder te zoeken’. Het begon bij de schuur, omdat de garage omgebouwd moest worden tot slaapkamer en badkamer, dé reden waarom we gingen verhuizen. Daarna volgden de laminaatvloer boven en de vlizotrap en langzaam maar zeker werd de lijst steeds langer”, vertelt Ger. Claartje vult aan: “Ik wilde een zo groot mogelijke kast in de slaapkamer. We zijn best een stukje kleiner gaan wonen, maar er zijn altijd spullen waar je geen afstand van wilt of kunt doen.”

Tuinhuis-schuur-bladel-opberggruimte-hout

Eerste project was meteen een succes

Guus van Avendonk werd de projectleider namens De Houtwinkel en hij begreep meteen wat wij wilden. Hij kwam met een aantal praktische oplossingen zoals een schuifdeur in plaats van een openslaande deur; dat scheelt ruimte.” Guus dacht aan alles. “Omdat Ger steeds slechter ziet, heb ik geadviseerd om vooral te kiezen voor contrasten. De glazen douchewand is deels gesatineerd zodat die goed zichtbaar blijft. De planken in de kast zijn wit, de buitenkant is heel donker, dat contrast is groot en dus duidelijk. Voor mij was dit mijn eerste project dat ik zelfstandig mocht doen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er tevreden over ben.”

Ons huis voldoet aan al onze woonwensen

“Ongelooflijk hoeveel De Houtwinkel voor ons gedaan heeft”, vertellen Ger en Claartje, terwijl ze geduldig wachten tot de fotograaf alles op beeld heeft vastgelegd. “Het bleef namelijk niet bij deze zaken. Onze lijst werd steeds langer en onze insteek was: ‘als jullie het kunnen maken, mógen jullie het maken’. Ze konden het en dus deden ze het. Tot grote tevredenheid, moeten we zeggen. Ook de kast in de woonkamer is groot en prachtig. We kunnen er héél veel spullen in kwijt. De kast krijgt nog een broertje – of zusje – want we willen een soortgelijke om de tv in weg te werken. We hebben veel lichtinval in het huis en voor Ger is het lastig als dat licht in de tv valt.” Guus kijkt even, heeft meteen een idee en is in zijn hoofd al met de tekening bezig.” Hij moet ook even poseren en Claartje meldt: “Ik ben vereerd dat ik met deze bedenker op de foto mag. Overigens wil ik een groot compliment maken aan alle bedenkers en makers van De Houtwinkel. Ze waren zéér deskundig, behulpzaam en proactief op alle fronten; ze losten soms zelf dingen op waar we niet om gevraagd hadden, maar die ze zelf zagen of waar ze ons over hoorden praten.”

slaapkamer-gelijkvloers-studio-badkamer-langer-thuis-wonen

slaapkamer-kast-kleding-bladel-beige

badkamer-slaapkamer-schuifdeur-langer-thuis-wonen-senioren

langer-thuis-wonen-ouderen-zorg-badkamer-slaapkamer

Geen uitdaging uit de weg gegaan

De plissé raamdecoratie is zowel licht doorlatend als verduisterend te gebruiken, simpelweg door één handeling. Omdat het raam een kiepstand heeft, was het nog een uitdaging om die passend te krijgen, maar het is gelukt. Het kastje van de zonnepaneleninstallatie is tevens netjes weggewerkt.”

plisse-grodijnen-slaapkamer-top-down-bottom-up

We hebben geen aandelen in De Houtwinkel

Woonwensen betekent soms ook dat je iets moet laten vallen. “Ik geef niet makkelijk op, dus als ik denk dat iets mogelijk is, dan ga ik ervoor. Gelukkig staat De Houtwinkel er ook altijd zo in en dus blijkt veel mogelijk. Ik heb nog een wensenlijstje en dat komt de komende tijd zeker goed. Het tuinhuis dat we gebruiken als schuur is al klaar. Nu is de trap aan de beurt. Ik wil die met hout bekleed hebben en dan moeten de wangen van de trap ook meteen gedaan worden. Ik weet niet of dat kan.” Daarvan is Guus ook niet zeker maar hij gaat het direct aan zijn collega vragen en áls het mogelijk is, gaan ze die uitdaging aan. Claartje heeft meteen een volgend idee: “Dan wil ik van hetzelfde hout de muur bekleed hebben, zodat ik daar de kapstok tegenaan kan hangen.” Meer dan tevreden zijn Ger en Claartje over de werkzaamheden. “Je zou bijna denken dat we aandelen hebben in De Houtwinkel”, lacht Ger. “Dat is niet zo maar ik kan niet anders dan reclame maken. Het is zó ontzettend fijn als een bedrijf met je meedenkt en precies kan maken wat je voor ogen hebt.”

zwarte-industriele-kast-bladel-met-glas-schuifdeuren