+31 (0)497 38 17 95
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Eiken-houten-balkomtimmering

Tover jouw stalen H-balk om naar een prachtige houten balk omtimmering.

De voordelen van een balk omtimmering

Je hoeft geen landelijke boerderij te hebben om die eigentijdse stoere sfeer neer te zetten. Ook in jouw huis kun je werken met de kracht van hout. Wist je dat stoere houten balken niet massief hoeven te zijn? Balk omtimmeringen zijn een slimme, schitterende én voordelige oplossing in huis!

Sieraad in huis

Bijna iedereen heeft ‘m in huis; die noodzakelijke stalen H-balk. Met een houten balk omtimmering tover je die prachtig om. Doordat de houten omtimmering óm de bestaande balk heen komt, verdwijnt jouw doorn in het oog. Het omkleden van ontsierende stalen constructiebalken alsof het eiken draagbalken zijn, wordt daarmee een sieraad in huis.

Hol is vol

Hoewel een balk omtimmering hol is, wordt ie voor vol aangezien. Dankzij de vakkundige verwerking, unieke verstekverbinding en blinde verlijming lijkt de omtimmering een massieve balk. De holle balk heeft dus het uiterlijk van een massieve volle eiken balk. Houten balken in de woonkamer hoeven dus niet massief te zijn. Integendeel, een omtimmering is voordeliger dan een massieve houten balk.

Balk-omtimmering-eiken-voordelen

Glazen-deur-eiken-balk-omtimmering

Krachtige oplossing

Een holle balk omtimmering kent nog meer voordelen. Hout werkt. Bij houten balken komen er veel krachten vrij. Bij een balk omtimmering is er veel minder sprake van een krachtenveld. Omdat het hout kunstmatig en dus gecontroleerd gedroogd is, zijn krimp en werking te verwaarlozen. Fijn voor het stukwerk. Ook zijn er grotere overspanningen mogelijk, zeker in combinatie met staal. Een eiken (balk)bekleding is dus een slimme, schitterende én voordelige oplossing in huis.

Toffe tip

Natuurlijk sta je open voor nóg een tip: in een holle omtimmering is er ruimte en dus de kans om bekabeling weg te werken. Het is dus een ideale manier om op een onzichtbare manier verlichting aan te brengen. En als we dan nóg een tip mogen geven: balk omtimmeringen vormen dé perfecte combi met de moderne, industriële interieurstijl.

Balk-omtimmering-industrieel-interieur-Project-173-2

Unieke verbinding voor binnen

Wil jij stoere gebinten in huis? Kies jij de massieve oplossing? Of ga jij juíst voor de niet van massief te onderscheiden omtimmering? Met elementen maak jij jouw unieke verbinding zelf! In beide gevallen kunnen we extreem de lengte én de breedte in, tot wel vijf meter lang. Meskanten, borstelen, scratch, verouderen of logen? Zowel een strakke of juíst authentieke uitstraling zijn mogelijk. En dus hebben we alles voor jouw onderscheidende woonwens in huis. Zo word je nog blíj dat je een stalen H-balk hebt thuis!