+31 (0)497 38 17 95
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Tv-meubel-speakerdoek-tilburg

”De perfecte reactie als perfectie niet in één keer lukt”

De Wet van Murphy bij Ank en Marc uit Tilburg

Ank en Marc wonen in Tilburg. In een huis dat in Dudok-stijl is gebouwd en van binnen een héél smaakvolle inrichting heeft gekregen, waarin de persoonlijkheden van Ank en Marc helemaal tot hun recht komen. Binnen is het warm, sfeervol en gezellig maar ook vol met herinneringen en persoonlijke hoekjes. De Houtwinkel mocht meehelpen aan de laatste verbouwing. Ank en Marc vertellen er graag over.

Een uitgesproken hekel aan doe-het-zelf

“Als we iets doen, doen we het meteen goed”, meldt Ank meteen. “We wonen hier al veertien jaar en we waren toe aan een paar verbouwingen en veranderingen. Het waren zaken die we beslist niet zelf konden dus moesten we op zoek naar een bedrijf dat dat wel kon. We hebben in de wijk een Facebookgroep en daarin werd gemeld dat bewoners erg tevreden waren over De Houtwinkel uit Bladel. Nooit van gehoord maar het bracht me op een idee.” Marc vult aan: “Ik heb een verschrikkelijke hekel aan doe-het-zelfzaken. Enerzijds omdat het suggereert dat je iets zelf moet doen maar ik vind vaak de kwaliteit ook te wensen overlaten.” Toch trok het echtpaar er op een vrije zaterdag op uit om te gaan kijken wat De Houtwinkel zou kunnen betekenen. Spijt hebben ze daar niet van gehad. Marc hoefde namelijk niets zelf te doen en de kwaliteit bleek qua visie, afwerking en kwaliteit uitstekend

Industriele-binnendeuren-ank-marc-tilburg

Wandmeubel waar muziek in zit

Muziek speelt een grote rol in het leven van Marc en Ank. “We gaan héél vaak naar concerten. Het leukst vinden we het om nieuwe artiesten te leren kennen en die dan te blijven volgen. We gaan vaak naar Paradox in Tilburg waar veel jazzbandjes spelen maar Earth, Wind & Fire knalt hier ook vaak door de boxen”, aldus Marc. “Ik stel best hoge eisen aan mijn apparatuur maar mooi vind ik al die kastjes niet. Daar zochten we dus een wandmeubel voor. Toen we bij De Houwinkel met Jort in gesprek raakte, snapte hij wat wij wilden, in  het hele project. Van een kast waar het geluid uit kan maar waar je niet in kunt kijken, tot het hergebruik van onze tafelpoten. Hij had voor alles een passende oplossing. Hij stelde voor om de voorkant van de kast met speciaal speakerdoek te bekleden. Een prachtige oplossing.”

Wet van Murphy

Ank lacht: “Hij een kastje, ik de rest van het huis!” Want er moest een nieuwe tafel in de keuken komen, waarbij we de poten van onze oude tafel in het kader van duurzaamheid wilden behouden . Ze moesten alleen zwart gespoten worden. Daarnaast wilden we nieuwe deurkozijnen, nieuwe binnendeuren én plinten. Over alles werd goed nagedacht, er kwam iemand om het in te meten, de bestelling werd geplaatst, de levering en installatie ingepland. “En toen ging er iets mis”, vertelt Marc. “De monteurs kwamen op de afgesproken tijd maar al snel bleken er zaken niet te kloppen van wat er geleverd werd. De tafel was niet in de juiste kleur, de kozijnen pasten niet en de deuren werden in witte grondverf geleverd terwijl zwart gevraagd was. Het was een beetje ‘Wet van Murphy’ want ineens klopte er helemaal niets meer. We waren allemaal een beetje stil, zowel wij als de monteurs.”

Zwart-industriele-binnendeur-wc-deur

Klinkt goed, hè?

Wie de klink van de toiletdeur naar beneden doet, komt in een klein museum terecht. De muur van het toilet is behangen met posters – vaak voorzien van handtekening – van artiesten waar Ank en Marc een show van gezien hebben.

Als dit verhaal je nu als muziek in de oren klinkt, neem gerust eens contact op met De Houtwinkel

Iedereen blij met de oplossing

Als zoiets gebeurt, heb je twee keuzes, vind Ank. “Je kunt boos worden of je kunt proberen samen tot een oplossing te komen. Van lelijk doen tegen elkaar, wordt niemand beter en dus werd er naarstig overleg gevoerd. De hele handel ging mee terug, nieuwe spullen werden besteld en een nieuwe datum geprikt. En juist op dat moment werd het gevoel bij De Houtwinkel pas echt goed: toen Stijn hier kwam met een bloemetje en excuses maakte, kregen we het helemaal warm. Ze vonden het echt erg wat er mis was gegaan, hebben uitgelegd waar het door kwam en daar hun les uit getrokken. Dat vonden wij mooi, dat ze het ook als leermoment konden zien en dat erkenden. Wij begrepen elkaar, en ach, dan hadden we de spullen maar iets later. Wat maakt dat nou uit? De tweede keer was alles precies zoals we het besteld en voor ogen hadden. Het is niet erg om niet perfect te zijn, belangrijker is hoe je er mee om kunt gaan. Kijk nou toch eens hoe mooi het allemaal is geworden!”

Een weerspiegeling van je persoonlijkheid

Ank en Marc houden niet van dertien in een dozijn. “Wij hebben onze eigen stijl en daar gaan we ver in. We hebben niet voor niets ooit voor dit huis in Dudok-stijl gekozen. Wij vinden dat persoonlijkheid ook in je interieur terug moet komen. Je huis weerspiegelt je persoonlijkheid. We hebben zo onze favoriete plekjes: aan de keukentafel zitten we graag met vrienden en familie; in de ronde erker zitten we op zaterdag met de krant en een kop koffie en hebben we een goed gesprek. Met alle aanpassingen die we de laatste tijd hebben doorgevoerd, kunnen we weer jaren vooruit. Dankzij De Houtwinkel. Ik ga zeker reclame maken voor deze zaak. Leuk toch om anderen weer op een goed spoor te zetten?”