+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Sedumdak-groendak-tuinhuis

Het is een ecologische, luchtzuiverende manier van tuinieren op hoogte.

De voordelen van een groendak

Plantjes op jouw dak? Kan dat? Het antwoord is volmondig ja! Met een groendak boven je hoofd hou je het in de zomer koel. Het is een ecologische, luchtzuiverende manier van tuinieren op hoogte. De natuur is er waanzinnig blij mee, én het ziet er fantastisch uit. Bovendien heeft een groendak nog veel meer voordelen. Met dakbegroeiing op jouw huis, garage of tuinhuis haal jij de tuin in huis.

Groen sieraad

Bekroon jouw stek of tuinhuis met een groen sieraad op het dak. Een Sedumdak is het meest toegepaste voorbeeld van een groendak. Sedumplanten, vetplanten, zijn bestand door weer en wind. Ze kunnen dus goed tegen weerextremen. Felle zon, vorst of hevige regenval is geen probleem. Sterker nog, dat vinden ze fijn. Kunnen deze plantjes tenminste doen waarvoor ze het dak op konden.

In ’t groen

Een groendak, zoals met Sedum dakbedekking, doet nóg veel meer. Het fungeert als waterbuffer, een zegen voor de hedendaagse warme zomers. Verdroging krijgt minder kans. Wateroverlast is met een groendak 70% lager. Bij klimaatverandering is het wenselijk om het hoofd koel te kouden. Onder en rondom jouw tuinhuis blijft de omgevingstemperatuur steevast lager. Dat komt door de ‘waterspons’ op het dak. Een begroeid dak heeft dus een verkoelende werking. In de winter werkt dit principe andersom en heeft het een isolerend effect.

Plantjes-op-dak-groendak-sedumdak-voordelen

Vetplanten-dak-groendak-sedumdak-voordelen

Buiten(s)huis

Omdat een groendak om een stevige ondergrond vraagt, dien je bij de draagconstructie rekening houden met het gewicht ervan. Niet elk bestaand (tuin)huis is bestand tegen de krachten van de natuur. Een droog groendak is van een ander gewicht dan een nat dak met volgezogen aarde. Makers van de betere tuinhuizen weten dat en kunnen je hier uitstekend over adviseren.

Tuintje op hoogte

Wist je dat jij met een groendak de lucht zuivert? En dat je de natuur beloont? Een groendak kent vele voordelen. Het verhoogt de biodiversiteit in jouw leefomgeving. Zo draag jij bij aan de bloemetjes en de bijtjes. Waterretentie, luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie, energiebesparing én biodiversiteit. Een tuintje op jouw dak ziet er ook nog eens fraai uit. Het verbetert jouw uitzicht en dat van de buren. En dat krijg je allemaal in ruil voor tweemaal per jaar wat liefde en aandacht.