+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
tuinhuis-schutting-zwart-familie-maas-eersel

Joyce: ”Toen we de kans hadden om een stuk grond bij te kopen, aarzelden we niet lang, dit was de kans om iets gezelligs van onze tuin te maken. Alsof het zo moest zijn, was er aan de zijkant precies genoeg ruimte voor een tuinhuis met glazen schuifwanden.”

Onze makers bij de familie Maas

Een paar jaar geleden hadden Louis en Joyce Maas het geluk een stuk grond bij te kunnen kopen en daarmee hun tuin te vergroten. Het aangekochte stuk bleek de ideale plek voor een eikenhouten tuinhuis met glazen schuifwanden. Het is een extra eetkamer geworden waar met vrienden en familie gezellig gegeten wordt.

Van een lelijk tuinhuis naar een extra eetkamer

“We hadden een vrij kleine tuin”, vertelt Joyce. “Dat was op zich prima want ik heb niet zoveel met tuinieren. Achter in de tuin stond een lelijk tuinhuis waar we gereedschap en spullen konden opslaan. Erg fraai was het allemaal niet. Toen we de kans hadden om een stuk grond bij te kopen, aarzelden we niet lang, dit was de kans om iets gezelligs van onze tuin te maken. Alsof het zo moest zijn, was er aan de zijkant precies genoeg ruimte voor een tuinhuis. We gingen op zoek naar een eikenhouten tuinhuis op Google en eigenlijk kwamen we meteen bij De Houtwinkel uit. Fijn dat dat lekker dichtbij Eersel was.”

modern-tuinhuis-berging-eetkamer-glazen-schuifwanden

tuinhuis-eiken-hout-glazen-schuifpui

Perfectie bereikt door doordachte voorbereiding

“Zelf aan de slag met een bouwpakket was voor ons geen optie”, gaat Joyce verder. “Wij hebben die expertise niet en als zoiets niet goed gebeurt, blijf je altijd ergernis houden, was ons idee. We hebben onze wensen bij De Houtwinkel neergelegd en die zijn aan de slag gegaan. Omdat we wel een deel opslag wilden behouden is de schuur bijna onzichtbaar geïntegreerd in het tuinhuis. Een deur in hetzelfde materiaal maakt dat er eenheid is. We hebben best lang nagedacht over hoe we het wilden en steeds kwamen er andere zaken naar voren die we belangrijk vonden. Nu het er staat, is het perfect. Het fijne van De Houtwinkel is dat ze maatwerk kunnen leveren. Als kant-en-klaar bouwpakket hadden we nooit deze maat en deze indeling kunnen krijgen en dan waren we zeker niet zo tevreden geweest als we nu zijn.”

De regen komt altijd van dezelfde kant

Eén ding hadden Louis en Joyce niet voorzien: “We dachten dat de regen niet op het tuinhuis zou slaan”, legt Joyce uit. “We hadden één kant helemaal opengelaten. Meteen bij de eerste bui bleek dat het tuinhuis precies aan de regenkant stond. Dat hebben we héél even afgewacht maar na de tweede keer dweilen en de hele schuur onder water, was ik het al beu en hebben we De Houtwinkel gebeld. Die hebben alsnog een glazen schuifwand geplaatst voor het open gedeelte. Ik was even bang dat dat niet meer zou kunnen omdat de betonvloer al gestort was, maar het is erg netjes geworden. Als je niet weet dat het later aangepast is, zie je het niet.”

eikenhout-tuin-eetkamer-schutting

tuinhuis-eettafel-hout-buiten-leven

glaswanden-tuinhuis-schuifdeuren-schuifwanden-bladel-glazen-schuifwanden

Tuinhuis met glazen schuifwanden

De glazen schuifwanden geven een extra dimensie aan de openheid van de tuinkamer. Zo wordt buiten en binnen één geheel. Slim dat de familie gekozen heeft om de tegels voor het tuinhuis in beton te leggen, zo spat er bij regen bijna geen zand tegen de glazen wand.

Dubbel gebruik maken van de zon

Boven de tafel is een lamp van bijna vier meter met geïntegreerde infrarood verlichting geplaatst. “We hebben hier met Kerst gegeten, dat was warm genoeg. Het was zó fijn om met een grote groep aan tafel te kunnen zitten.” Het tuinhuis van de familie Maas heeft een plat dak en dat bleek ideaal voor de zonnepanelen. “Even afwachten wat de buurtgenoten aan de achterkant doen”, lacht Joyce. “Als zij bomen gaan planten die het zonlicht gaan wegnemen, moeten we ze verplaatsen naar het dak van de bijkeuken. Maar voordat zo is, zijn we een paar jaar verder. Fijn dat het dak van het tuinhuis stevig genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. Ook daar heeft De Houtwinkel in meegedacht.” Met veel plezier zit de familie in het nieuwe tuinhuis. “Het voegt echt een stukje huis toe, terwijl je gewoon lekker buiten zit. Ook onze dochters Isa en Elvira zitten er regelmatig met hun vrienden. We zijn achteraf zó blij dat we een stuk tuin hebben kunnen bijkopen. En weet je wat zo gek is? Nu de tuin af is en gezellig is geworden met dit eikenhouten tuinhuis, heb ik ineens wel plezier gekregen in tuinieren. Zo zie je maar, het kan raar lopen.”

buiten-leven-eetkamer-tuinhuis-hout-opbergen

zwart-hout-tuinhuis-eikenhout-berging
eikenhouten-deur-tuinhuis-berging-buiten

smeedijzer-beslag-houten-deur