+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Familie-Baselmans-Bladel

“Voor de grap noemen we het wel eens het ‘gourmethuis’.” Aldus Roel en Noortje Baselmans

Gourmetten zonder luchtjes bij familie Baselmans

Vier jaar geleden trok de familie Baselmans in hun woning. Achter in de tuin stond een ‘opberg schuurtje’, maar ze wilden behalve opslag ook een comfortabele leefruimte. Roel Baselmans ging in gesprek met De Houtwinkel, maar zette toch de boel nog even on hold. Vorig jaar werd de knoop doorgehakt en kwam er een gloednieuw eikenhouten tuinhuis, met schuur en buitenkeuken.

Investeren in de toekomst

“Je kunt zeggen dat we er echt goed over nagedacht hebben”, vertelt Roel. “Daarbij wilden we eerst ook even heel zeker weten dat we hier zouden blijven wonen. Je moet eerst aarden in een huis en investeren in iets waar je niet helemaal zeker van bent, is echt zonde van je geld. Ruim een jaar geleden wisten we het zeker en hebben we de knoop doorgehakt.’’ vult Noortje aan. De nieuwe ‘schuur’ moest comfortabel aanvoelen in alle jaargetijden. Hierdoor is er gekozen voor een tuinhuis met wand- en vloerisolatie. ‘’Na veel wikken en wegen hebben we uiteindelijk de keuze gemaakt om het bestaande schuurtje geheel te vervangen. We hebben een afspraak gemaakt met De Houtwinkel en toen is het balletje gaan rollen. We hebben nu iets dat precies naar onze smaak is en dat zijn waarde behoudt. Over dertig jaar is dit tuinhuis nog steeds een waardevolle toevoeging van de woning.”

Helpen omdat het leuk is

De erfgrens aan de achterkant bleek ietwat schuin te lopen. “Met een standaard tuinhuis krijg je dat nooit mooi weggewerkt en daarin zie je dan meteen het vakwerk en de expertise van De Houtwinkel terugkomen. Zij begrijpen dat er maatwerk nodig is. Van de voorkant lijkt het tuinhuis keurig recht maar de achtermuur loopt een beetje schuin. Zo gaat er geen ruimte verloren. De bedenkers van De Houtwinkel zijn het komen inmeten en daarna zijn de verschillende onderdelen in de werkplaats gemaakt. Wat voor ons fijn was, was dat alle disciplines die nodig waren, door De Houtwinkel geregeld zijn. We hadden er geen omkijken naar. Ik heb af en toe wel wat geholpen maar dat was omdat ik het leuk vond, niet omdat het moest”, aldus Roel.

Eikenhouten-tuinhuis-met-berging

Tuinhuis-met-buitenkeuken

Landelijk van binnen en buiten

De schoren zijn niet strak gezaagd, je ziet de vorm van de boom er nog in terug. Dat maakt het geheel nét iets speelser, landelijker. De inrichting doet de rest. Noortje kijkt met interesse naar de styling die voor de foto gedaan wordt. “Van mij mag dit blijven staan, zó mooi vind ik het. Ik weet zelf nooit zo goed wat past in het interieur, maar dit maakt het echt áf.”

Landelijke-schoren-boom-borm

Tuinhuis-met-berging-en-buitenkeuken

Eikenhouten-tuinhuis-met-buitenkeuken

Het behoud van de boom

De familie bleek een doel – noem het gerust een eis – te hebben. “Er staat een prachtige boom achter in de tuin. Die wilden we echt niet opgeven”, vertelt Noortje. “We hebben twee delen laten inspringen, waardoor het geheel een veel speelser effect heeft gekregen, niet zo kolossaal. Omdat de twee ‘zijvleugels’ precies dezelfde afmeting hebben, is het wel één geheel. Dat vind je echt niet als je ergens een kant-en-klaar tuinhuis gaat halen.”

Een duik in het zwembad na werktijd

We vonden het ontzettend fijn dat er zoveel aandacht was voor onze persoonlijke wensen en dat er meegedacht werd. Daardoor groeide het vertrouwen.” Dat laatste beaamt Roel: “De makers van De Houtwinkel gingen zelfs tijdens onze vakantie door; we gaven hen de sleutel en toestemming om van het zwembad gebruik te maken. We lagen dubbel toen ze ons een appje stuurden met een foto waarin ze in het zwembad zaten. Ze hadden het verdiend, ze werkten bij tropische temperaturen, dan is de afkoeling echt verdiend.” Als extra bedankje stuurde Roel en Noortje een bierpakket naar de bedenkers en makers van De Houtwinkel, dat dankbaar in ontvangst werd genomen. “Ik vind dat je moet laten weten dat je blij bent met het resultaat. Dat kan door te zorgen dat er iets lekkers is bij de lunch maar ook door een persoonlijk briefje met een cadeautje. Het zit ‘m altijd in een klein gebaar. Precies zo voelde het toen ze hier bezig waren: altijd bereid om een tandje bij te zetten, een kleine aanpassing te doen. Voor mij zat daar de echte meerwaarde in: je merkt gewoon dat de ze zelf trots zijn op de projecten die ze maken en daar kan ik dan weer heel blij van worden.”

Eikenhouten-eettafel-in-tuinhuis

Houtkachel-in-tuinhuis

Tuinhuis-eikenhout

Lekker hard juichen

Er wordt heel veel gebruik gemaakt van het tuinhuis, met bergingen en buitenkeuken. “Voor de grap noemen we het wel eens het ‘gourmethuis’. We vinden het leuk om een keertje te gourmetten maar hebben echt een hekel aan die lucht in huis. Bij het tuinhuis is het veel makkelijker om het raam een paar dagen open te laten staan”, vertelt Noortje, waar Roel op inhaakt: “Met vrienden zitten we hier regelmatig en feestjes houden we tegenwoordig hier. Er is ruimte voor vijf hangtafels en van een oud hondenhok halverwege de tuin hebben we een toilet gemaakt.” Met zoon Jelle is Roel regelmatig voor de tv te vinden in het tuinhuis. “Niet iedereen houdt van Ajax op tv”, lacht hij. “Dan gaan we gezellig samen kijken, kunnen we lekker hard juichen als ze scoren.”