+31 (0)497 38 17 95
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
De-Houtwinkel-Bladel-John-Bedenkers-Makers-Binnen-Buiten

De vrouw des huizes zei laatst: ‘Ik wist eigenlijk niet wat een timmerman deed, totdat jij aan deze klus begon’. Het is inderdaad iets meer dan een spijker in een plank slaan.

Meer dan een spijker in een plank slaan

Toen De Houtwinkel aan dit project in Casteren begon, stond er nog niets. Het huis dat verbouwd moet worden, is een meerjarenplan, waar rustig de tijd voor uitgetrokken gaat worden. Ondertussen moest er wel gewoond worden en dus werd het bijgebouw eerst gezet. Maker John vertelt namens de bewoners het verhaal.

Van niks naar een volwaardige woning

“Er was niks”, kijkt maker John terug. “Op zich was dat een leuke uitdaging. Nadat er een bouwtekening was gemaakt, zijn we samen met de bewoners gaan zitten om te kijken wat mogelijk was en hoe het precies moest worden. Samen met een aannemer hebben we de ruwbouw gezet, het staal en het metselwerk. Een wens van de bewoners was dat er veel hout gebruikt zou worden, met name eikenhout. Al deze onderdelen konden we in eigen werkplaats voorbereiden.” Het werkoverleg over de bouw vond plaats aan tafel van de ouders van de bewoners. “Het werkoverleg was altijd informeel en vaak kwamen er nog goede ideeën van anderen. Eigenlijk is dit een familieproject te noemen want de opdrachtgever is familie van mij en mijn zonen Daan en Teun vonden het geweldig om mee te gaan helpen.”

Tuinhuis-zwart-rabat-hout-woning

barn-woning-schuur-tiny-house

Woning-schuur-overkapping-tuinhuis-zwarte-planken-gevelbekleding

De vakman aan het werk

De gestraalde eiken balken van de spanten die voor de overkapping zijn gebruikt, geven een warme, robuuste en authentieke uitstraling. Aan de pengatverbindingen herken je het werk van de vakman.

Overkapping-houten-palen-eiken-spanten

Schoren-buiten-overkapping-hout-eiken

Open-vakwerk-spant-hout-plafond-bekleding

Héél fijn voor John, onze perfectionist

“Het gebouw dat er nu staat, wordt later de garage, maar voor nu is het een volledige woning. Om niet in de rommel te hoeven slapen, is in de tijdelijke opslagruimte een slaapkamer gemaakt. Dat iets tijdelijk is, wil niet zeggen dat het niet netjes of gezellig kan zijn.” De keuken bleek een echt precisiewerk te zijn. “Ik heb een koof gemaakt waar de keuken precies in moest passen. Tot op de millimeter gelukt”, lacht John. “Mijn collega Koen van Loon maakte de werktekening en als het dan op zijn plek valt, is dat geweldig. We schoven het frame met de op maat gemaakte keuken er zó in en voor een perfectionist als ik is dat héél fijn.” Een rondje door het huis laat zien dat het kantoor qua look en feel precies aansluit bij de keuken: robuust, landelijk en modern.

Het moet tot op de millimeter kloppen

Als je maker John vraagt waar hij het meest trots op is, dan komt de overkapping naar voren. “Die spanten zijn prachtig geworden. Als ik iets maak, moet het goed zijn en hier zie je vakwerk. Ik ben serieus trots op die pengatverbindingen en het hout dat gestraald is voor een prachtige uitstraling. Bij mij moet alles tot op de millimeter kloppen. De vrouw des huizes zei laatst: ‘Ik wist eigenlijk niet wat een timmerman deed, totdat jij aan deze klus begon’. Het is inderdaad iets meer dan een spijker in een plank slaan. En bij De Houtwinkel gaan we nog een stapje verder, we denken echt mee met de klant, doen voorstellen en ontzorgen de klant zodat die kan genieten.”

Zwarte-keuken-stalen-taatsdeur-modern-interieur

Zwart-houten-keuken-modern-interieur

houten-balken-plafond-bekleding-woonkamer

Bouwen in weer en wind

De uitstraling van het pand is prachtig. “Zie je die zwarte planken? Sjiek hè? Die hebben we tegen het gebouw aan staan maken toen het buiten dertig graden was”, lacht John. “Het weer kun je niet regelen. Toen het dak zover klaar was dat alleen de pannen er nog op hoefde, lag er ineens een dikke laag sneeuw. Op dat moment kwam het goed uit dat de pannen pas vijf weken later geleverd werden. Ik hou van de afwisseling van dit werk; dat je soms in de werkplaats bezig bent en daarna weer op de bouw.” “In de werkplaats hebben we de planken gestraald zodat ze een warmere uitstraling krijgen. Dan kún je het nog behandelen, maar daar wordt het niet mooier van. Gelukkig houden de bewoners, net als ik, van de authentieke uitstraling die hout heeft. Het is warm en voldoet precies aan de opdracht om een landelijk moderne look te creëren.’’

Kantoor-eikenhout-bureau-binnendeur

Eiken-houten-bureau-kantoor-inrichting

Zwart-kasten-kantoor-interieur

Keuken-kantoor-zwart-hout

Wandplankjes-keuken-kantoor-zwart-modern-interieur

zwevende-Wandplanken-eikenhout

De expertise van deze maker gaan we vaker inzetten

De bewoners zijn heel blij met het resultaat en wonen inmiddels met veel plezier in hun eigen achtertuin. “We hebben het gevoel dat we hier op vakantie zijn. Geweldig toch? Op vakantie in je eigen tuin. Het is van alle gemakken voorzien, we gaan nu op ons gemak met het huis aan de slag. Omdat we veel zelf en met vrienden doen, gaat dit een meerjarenproject worden. We hebben geen haast; wel veel zin om eraan te beginnen. Ik denk dat we John regelmatig hier nog zullen zien. Uiteraard op bezoek als familielid, maar we gaan zijn expertise zeker nog vaker vragen. Het is ons ontzettend goed bevallen dat De Houtwinkel zo goed met ons meegedacht heeft en onze woonwensen heeft omgezet in een prachtig resultaat.”

Eiken-houten-binnendeuren-entree-hal

Toilet-modern-landelijk-eiken-houten-binnendeur

Moderne-badkamer-goude-tegels-houten-badmeubel

Overkapping-huis-schuur-woning-buiten

Tuin-tafel-buiten-overkapping-tuinhuis-schuur

Overkapping-tuinhuis-schuur-garage-zwart-hout

Goot-tuinhuis-dakpannen-woonhuis-woning-dakafwerking