+31 (0)497 38 17 95
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Sprookjesachtig-tuinhuis-familie-ter-borg

”Van reuring in Rotterdam naar chillen in Eersel; Martijn en Marjolein ter Borg vonden hun sprookjesachtig tuinhuis bij De Houtwinkel Bladel

Een sprookjesachtige tuin met eiken tuinhuis en heerlijke spa

Sinds kort staat er een prachtig sprookjesachtig eiken tuinhuis met een jacuzzi in de tuin van Martijn en Marjolein ter Borg in Eersel en dus kunnen ze lekker genieten van de spa in de tuin. Heerlijk ontspannen na een dag hard werken. Daar zijn ze wel aan toe met de drukte die de dagelijkse werkzaamheden met zich meebrengen.

Chillen in de tuin

Een eigen wellness, wie wil dat nu niet? Lekker chillen in de tuin, ontspannen genieten van het goede leven. Voor Martijn en Marjolein stond al langer vast dat ze hun tuin wilden gebruiken voor ontspanning. “We hebben het helemaal gevonden in Eersel”, vertelt Marjolein. “Het heeft even geduurd voor we hier terecht kwamen. We zijn allebei geboren en getogen in Rotterdam, gewend aan de drukte maar door de studie van Martijn in Deventer terecht gekomen, waar we aan het leven in de provincie gewend raakten. Het stond snel vast dat we niet terug wilden naar de stad. Na zijn afstuderen bleek er een plekje voor hem te zijn in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.” Het koppel woonde een poosje in Vessem, nogal afgelegen van de bewoonde wereld. “Heerlijk rustig maar wel lastig als ik bereikbaarheidsdienst had want onze telefoon had daar geen bereik”, lacht Martijn. “Na het boodschappen doen, bleven we even langer in de auto zitten om onze appjes en mailtjes te beantwoorden. Dat ging ons net een stapje te ver.”

Plannen voor de tuin

Zeven jaar geleden vonden ze een leuke woning in het centrum van Eersel. “Een heerlijke plek met een grote tuin, waar we meteen een plan voor hadden”, gaat Martijn verder. “We hebben flink gekapt en wat speeltoestellen geplaatst want inmiddels hadden we onze dochter Edith gekregen. Nu waren we toe aan het tweede rondje tuinonderhoud in ons huis. We dachten al even na over een jacuzzi en ik denk dat de corona-toestanden het besluit iets hebben versneld. De sauna stond er al even, nu hebben we een tuinhuis laten plaatsen door De Houtwinkel, waarin plaats was voor een jacuzzi. Zo is langzaam een echte wellness in onze tuin ontstaan. Dat we bij De Houtwinkel terecht zijn gekomen is niet toevallig, denk ik. We hebben gegoogled op ‘eiken tuinhuis’ en kwamen daar veel positieve reviews over De Houtwinkel tegen. Het is hun specialiteit en nu hebben we ervaren dat zulke reviews dus echt helpen om tot een goede keuze te komen.”

Hard werken, hard genieten

Martijn is maag-, darm-, leverarts en kan in de vrije uren wel wat ontspanning gebruiken. “Arts zijn is altijd al druk maar sinds vorig jaar is het een gekkenhuis. Dan is het goed om in de vrije tijd even stoom af te kunnen blazen. Het eikenhouten tuinhuis gaat optimaal gebruikt worden, zowel in de zomer als in de winter. We gaan nu de kou tegemoet en hoe lekker is het dan om ’s avonds van onze wellness in de tuin te genieten. Natuurlijk kijken we ook erg uit naar de zomer, wanneer we met vrienden lekker buiten kunnen genieten van een barbecue of gewoon van even niets doen op een lome zomeravond. We vangen de hele dag door zon in de tuin, maar nu kunnen we lekker beschut zitten, ook als het regent.” Voor Marjolein komt de ontspanning goed uit, zij is vrijwilligster bij WelCordaat. “Ik sta mensen bij in de laatste levensfase, om de familie even te ontlasten. Een pittige vorm van vrijwilligerswerk maar het geeft zoveel voldoening. Je bouwt echt een band op met de families waar je komt.”

Ons paradijsje

Het heerlijke water in het bad doet nog weldadiger aan door de verlichting in het bad en de tuin. “Het ziet er bijna sprookjesachtig uit, vind je niet?”, aldus Marjolein. “Als je dit ziet, dan wil je toch nooit meer weg? Zeker nu de dagen zo kort zijn en het vroeg donker is, is het optimaal genieten. De lampjes die ons geadviseerd zijn voor het tuinhuis, dragen enorm bij aan de sfeer. De verlichting in het tuinhuis is zacht en sfeervol. Onze tuin is ons paradijs: fijne speeltoestellen voor Edith, genoeg ruimte voor de buitenren van de cavia’s en voor ons de alles overtreffende spa. Vuurkorfje erbij, lampjes aan en een wijntje op tafel. Ik kan niks bedenken wat ons aangenamer de winter door gaat helpen. Laat die koude maanden maar komen, wij creëren de gezelligheid en de warmte gewoon lekker zelf.”