+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Hugo-Linda-Jansen-nostalgisch-tuinhuis

Nostalgisch houten tuinhuis met glaswand

Hugo: “Ik wilde ‘De Bokkenrijder’ qua nostalgische sfeer. Het werd een nostalgisch houten tuinhuis met glaswand en veel meer.
Voor de bedenkers van De Houtwinkel was dat een leuke uitdaging want zij moesten gericht op zoek naar materialen.

Een nostalgische sfeer bij Hugo en Linda Jansen

Het is een nostalgisch houten tuinhuis met glaswand maar vanwege de uitstraling en sfeer zou het ook gerust een tuinvilla mogen heten. Dolblij zijn Hugo en Linda met het resultaat. Lekker rustig zitten in eigen tuin maar toch het gevoel hebben er helemaal tussenuit te zijn. De Houtwinkel ontwierp en bouwde het tuinhuis van buiten en binnen in overleg met de genieters.

De sfeer van ‘De Bokkenrijder’

Tien jaar wonen Hugo en Linda Jansen in hun huis in Lage Mierde. Gebouwd op de plek waar vroeger de koeienstal van het ouderlijk huis van Linda stond. Toen het huis klaar was, was er geen ruimte meer in het budget voor een tuinhuis. Hugo: “Maar dat stond wel hoog op ons verlanglijstje. Zeker toen onze drie zonen ouder werden. We zagen de voordelen van een tuinhuis, om zelf even apart te kunnen gaan zitten, maar ook voor de jongens om met hun vrienden te kunnen ‘chillen’.” Welke sfeer het tuinhuis uit moest stralen, was voor Hugo meteen duidelijk. “Ik wilde ‘De Bokkenrijder’ qua nostalgische sfeer. Voor de bedenkers van De Houtwinkel was dat een leuke uitdaging want zij moesten gericht op zoek naar materialen. Een leuke bijkomstigheid en één van de redenen dat we bij De Houtwinkel uitkwamen.

Nostalgisch-houten-tuinhuis-schoorsteen-glaswanden

Tijd nemen om de inrichting te laten groeien

De makers van De Houtwinkel bouwde de ‘tuinvilla’ van begin tot eind. Hugo: “Het nostalgisch houten tuinhuis met glaswand is van alle gemakken voorzien. Zo hebben we gekozen voor een eikenhouten keuken en een toilet in het tuinhuis, dan hoeven we niet elke keer naar het huis. Naast de bouw dacht De Houtwinkel ook mee bij de inrichting: de keuken, de tafels, de vloertegels en de stenen op de schoorsteen. Ik wilde daar per se echt oude stenen en die zijn door De Houtwinkel gevonden!” Linda is van de inrichting en gelukkig zijn de twee het samen goed eens. “Zo’n inrichting moet groeien”, weet ze inmiddels. “Je kunt niet ineens alles kopen, je loopt steeds ergens tegenaan dat mooi past. Daarbij: je moet er ook voor zorgen dat het niet té vol wordt. Het moet een gezellige kamer zijn, geen opslagruimte. Ik kan je niet zeggen hoe graag we hier zitten.’’ lacht Linda. ‘’Ook al ben ik gewoon thuis, ik ervaar een gevoel van rust als we hier zitten. Ik denk niet steeds dat ik de keuken nog moet opruimen, moet dweilen of andere taken. Het is elke keer net een mini-vakantie als we hier zitten.”

Oude-stenen-in-schoonsteen-tuinhuis

Vooral op de details gelet

Lekker warm in de winter, dankzij de gashaard en de vloerverwarming, heerlijk in de zomer als de dubbele tuindeuren open kunnen en binnen buiten wordt. Licht is er in overvloed dankzij de ramen aan de zijkant. “Het scheelt echt met de lichtinval”, zegt Linda. “Het lijkt er allemaal nóg ruimtelijker door. We hebben op héél veel details gelet en daarom is het geworden zoals het nu is en zijn we daar ontzettend blij mee. Elke keer weer genieten we van alle details. Zoals bijvoorbeeld de spotjes die op de stenen muur van de schoorsteen schijnen in een hartvorm. Dat was ook een leuke tip van De Houtwinkel. Echt hoor, niet normaal hoeveel leuke en goede ideeën zij hebben.” Hugo en Linda konden altijd een beroep doen op Stijn van De Houtwinkel. Hugo:  “Zo ook afgelopen winter toen we besloten een winterbarbecue te geven. Ik wilde een kachel erbij maar dan wel eentje die paste bij de sfeer van het tuinhuis. Stijn gebeld, die meteen snapte wat ik bedoelde, het internet op dook en drie dagen later met een prachtige buitenkachel op de proppen kwam.”

Echt oud hout

Voor de twee robuuste tafels is echt oud hout gebruikt. Qua sfeer past het perfect in het plaatje. De tafels zijn lekker groot, zodat je er met veel vrienden aan kunt zitten. En dat is belangrijk voor de Familie Jansen.

Ronde-robuuste-eettafel-kruispoot

Houten-keuken-tuinhuis-beton-blad

Spannende wedstrijden kijken we liefst samen

Het gevoel van rust dat de genieters overvalt, elke keer als ze in het tuinhuis zitten, is bijzonder. “Je bent thuis en toch ook weer niet”, vindt Linda terwijl ze nog even wat details herschikt voor de foto. Zoon Joep bekijkt de fotoshoot vanaf een afstandje. Ook hij is blij met de ruimte en is er regelmatig te vinden met zijn maten. “Spannende voetbalwedstrijden kijken we het liefst samen en het is gewoon kei leuk om hier te kunnen zitten.” Met twee broertjes, is er dan nooit strijd wie de ruimte kan hebben? “Nee hoor, dat gaat prima, we maken nooit ruzie. Althans, niet hierom”, lacht hij.