+31 (0)497 38 17 95
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Over de vloer Waalre buiten keuken eiken hout landelijk

”De Houtwinkel realiseerde de landelijke buitenkeuken bij Francis Verbeek in Waalre”

Opbouwen na stevige tegenwind

Het was een heftige storm, die zondag in maart vorig jaar. In heel Brabant waaide bomen om en de brandweer had de handen vol aan stormschade. In de tuin van Francis Verbeek in Waalre verpulverde een omgewaaide dennenboom haar charmante overkapte buitenterras. Ze zette haar schouders eronder, liet een nieuwe tuinhuis bouwen en vroeg de Houtwinkel om de landelijke buitenkeuken te maken.

Die reusachtige boom

“Vlak voordat ik in mijn auto stapte, heb ik vanaf de oprit nog even bezorgd naar de gigantische dennenbomen naast mijn huis staan kijken. Ik zag ze enorm op en neer zwiepen.” Francis heeft de beelden van die dag nog helder op het netvlies. “Ik reed op de A2, was net een half uurtje onderweg naar mijn dochter, toen mijn telefoon ging. De buurman belde. Ik voelde onmiddellijk dat het mis was. Hun 30 meter hoge dennenboom was omgewaaid en zo mijn tuin ingevallen. Ik ben direct omgedraaid en terug naar Waalre gereden.

Toen ik thuis achterom kwam, schrok ik me wild. Die reusachtige boom was precies bovenop mijn overkapt buitenterras en op mijn paardenstal gevallen. Ik was echt geschokt. Dat buitenterras was zo’n ontzettend fijne plek, ik zat er vaak, en het was nu totaal verpletterd. Ook de schade aan het staldak was aanzienlijk. Ik had nét een langdurige verbouwing binnenshuis afgerond en nu moest ik hier weer mee aan de slag. De moed zakte me totaal in de schoenen.

Buitenkeuken-landelijke-stijl

Betonnen-keukenblad-waalre

Ideeën

Een paar weken later werd de boom weggetakeld. Toen ook de brokstukken waren opgeruimd, begon ik te fantaseren over een nieuw tuinhuis van duurzame materialen. Ik bedacht ook dat ik er een buitenkeuken in wilde en al snel wist ik hoe die eruit moest zien. Met een betonnen blad, massief eikenhouten kastjes en laden en met zwaar beslag. Toen ik daarover sprak met een vriend, raadde hij me aan me ook eens bij de Houtwinkel te oriënteren. Die raad heb ik opgevolgd en toen ik daar een week later door de showroom liep, viel mijn oog op een keuken die precies de goede sfeer en stijl had. Samen met Bas en Arie van de Houtwinkel hebben we mijn ideeën besproken en zij hebben een 3D-tekening uitgewerkt. Ze hebben praktisch erg goed meegedacht.

Buitenkeuken-eiken-hout

Softclose-ladegeleiders-buitenkeuken

Betonnen-keukeblad-landelijk

Genieten

Zo zijn de massief houten lades in de nostalgische boerderijstijl, maar dan wel met met moderne softclose ladegeleiders. De keuken in de showroom had trouwens een achterwand van barnwood. Dat robuuste hout had ik wel ooit in Amerika gezien en het inspireerde me om dat ook in het nieuwe tuinhuis te gebruiken. Gelukkig is het nu zo goed als af, want met bouwen en klussen ben ik intussen wel helemaal klaar. Deze zomer kan ik eindelijk weer gaan genieten in mijn tuin!

Wijnrek-in-buitenkeuken

Barnwood-achterwand-keuken