+31 (0)497 38 17 95
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
het-kasteel-van-mieke-en-sander

‘‘Ik had nog geen idee waar ik in dit huis mijn wasrek en strijkplank zou moeten laten.’’ – Mieke

Het ‘Kast’eel van Mieke en Sander

Twee jaar geleden kochten Mieke en Sander van Zuilichem hun woning, dichtbij het centrum van Bladel. Het huis levensloopbestendig maken was het idee en dat is gelukt. Alles gelijkvloers, een heerlijke serre, een grote garage en dankzij De Houtwinkel volop opbergmogelijkheden op de begane grond.

Schaaltekening op ruitjespapier

“We hadden in het begin maar één wens voor dit huis”, begint Mieke haar uitleg. “We wilden een toilet waarin plaats was voor een wc én een urinoir. Ja, ik weet dat het een beetje gek klinkt, andere mensen hebben een grote keuken of een eikenhouten vloer op het wensenlijstje. Ik ben met ruitjespapier begonnen om alle wensen op schaal in te passen. Had ik van onze oudste dochter gezien, die was haar verbouwing ook zo begonnen. Uiteindelijk is er natuurlijk wel een technisch tekenaar aan te pas gekomen.” De indeling van het huis veranderde en wat vroeger de keuken was, moest de bijkeuken worden. “Een echt plan hadden we daar niet voor”, vertelt Sander. “Veel kastruimte, dat was zeker maar hoe dat er precies uit zou moeten gaan zien, wisten we eigenlijk niet. Totdat Linda bij ons langskwam om voetbalplaatjes te ruilen. Ze vertelde vol enthousiasme over háár kastenwand en toen wisten we het: we moeten met De Houtwinkel gaan praten.”

Wasmachine-kast-hout-bladel

Waskast-Mieke-Sander-Bladel

Altijd een opgeruimd huis

De kast werd helemaal ingedeeld zoals Mieke en Sander het wilden. “Ik had nog geen idee waar ik in dit huis mijn wasrek en strijkplank zou moeten laten. Moet je zien, ik heb nu gewoon een smalle hoge kast waar ik het in kwijt kan. Zo heb ik altijd een opgeruimd huis. Hoe fijn is dat?” Mieke haast zich eraan toe te voegen: “Sowieso hebben we voor álle werkzaamheden lokale bedrijven gezocht. We wilden ons verzekeren van een stukje service en dat vind je hier nog. Als voorbeeldje: toen de kastenwand in de bijkeuken geplaatst werd, was er iets niet helemaal naar mijn zin. Noem het een foutje in het productieproces. Toen ik dat meldde aan Anton, was het dezelfde dag nog opgelost. Tot volle tevredenheid.”

Elke dag zó blij met dit huis

In de keuken is meer dan voldoende opbergruimte. “We hebben een keukeneiland waar we aan kunnen eten maar waar we dus ook heel veel spullen in kwijt kunnen”, aldus Sander. Het blad van het eiland steekt een stukje over, anders kun je er niet aan eten en dat deel van het blad is verstevigd. Wij hadden daar zelf niet aan gedacht maar bij De Houtwinkel denken ze écht met je mee. Dat is natuurlijk de jarenlange ervaring.” Mieke straalt als ze over haar huis praat. “We zijn er nog elke dag zó blij mee”, glundert ze. “In de bijkeuken zat de installatie voor de vloerverwarming. Kei-lelijk natuurlijk. Daar heeft De Houtwinkel een heel mooi paneel voor gemaakt, in hetzelfde materiaal als de kastenwand. Met één simpele klik kan dat paneel van de wand, mocht er onderhoud nodig zijn. En op het paneel kan ik nog een gezellige accessoire zetten.”

Het favorietje van Mieke

Het uitschuifbare plankje waar Mieke haar wasmand op kan plaatsen is haar favoriete item van de kast! Mieke: ‘‘Zo hoef ik nooit meer  ver te bukken. Ja… Je moet er rekening mee houden dat je een jaartje ouder wordt en dan helpt zoiets simpels als dit echt.”

Uitschuifbaar-plank-wasmand-kast
Was-plank-wasmand-kast

De fijnste plek op aarde

Voor Sander en Mieke is er momenteel geen fijnere plek op aarde denkbaar, dan hun eigen huis. Sander: “We trekken er graag op uit met ons camperbusje, lekker toeren door Nederland of verre reizen naar Azië maken. En het mooie van ons huis? De camper kan in onze eigen garage, naast de tractoren die ik voor de hobby heb. Dit huis heeft álles, hier worden wij oud.”