+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
staal-look-deuren-industrieel

”Landelijk wonen met een stoer tintje; Eric en Karien Daris uit Westerhoven kozen voor staal look deuren”

Huhhhh??? Zijn die industriële deuren niet van staal?!…

Twee jaar wonen ze nu in hun nieuwe huis in Westerhoven: Eric en Karien Daris met hun drie kinderen. Zelf ontworpen, veel zelf gebouwd en zelf de leverancier gevonden die hun deuren maakte zoals ze die wilden: De Houtwinkel. Staal look deuren maar dan van hout, die prachtig in het totaalplaatje van het landelijke industrieel interieur passen.

Een woning in plaats van een koeienstal

“Het proces om dit huis te bouwen heeft alles bij elkaar een jaar of zes geduurd”, vertelt Eric. “Het is de grond van de ouders van Karien en door het bestemmingsplan bleek het eerst niet mogelijk om hier een huis te bouwen. Toen er later een ‘ruimte-voor-ruimte-regeling’ kwam en de koeienstal plaats mocht maken voor een woning, werd alles pas concreet. Ons vorige huis hebben we ook zelf gebouwd en we zaten daar prima maar we wilden eigenlijk nog één keer iets nieuws maken.” Karien werkt parttime als schoenenverkoopster maar nam de tijd om plannen te maken. “Het is mijn hobby om na te denken over hoe een nieuw huis eruit zou moeten zien. Door op Pinterest inspiratie op te doen en heel vaak iets te veranderen in de plannen, is het huis nu precies geworden zoals ik het wilde. En het staat op de plek waar ik me thuis voel. Zo leuk dat de buurvrouw waar ik als kind naast woonde, nu weer mijn buurvrouw is.”

Dat doen we efkes

Eric is tegelzetter en heeft dus heel veel zelf kunnen doen aan de bouw van het huis. Eric: “Alles wat we zelf konden, hebben we zelf gedaan. Ik werk zelf in de bouw en hoor heel vaak ‘Kun je niet efkes een vloertje komen leggen?’ Klanten hebben niet altijd een goed beeld van hoeveel tijd zoiets kost. Ik weet dat natuurlijk wel en heb er voor gekozen om veel zelf te doen. We zijn met deze bouw ruim twee jaar bezig geweest. Da’s iets langer dan ‘efkes’ maar wel heel erg de moeite waard. De metselaars hoefden niet op te ruimen, dat deden we zelf. We zetten alles voor hun klaar voor de volgende dag. Op die manier kun je flink besparen op de kosten. We woonden in een unit naast het huis dus elke vrije minuut konden we naar de bouw. Vooral Karien vond het belangrijk om dichtbij de kinderen te zijn en dat kon op deze manier. Nu het af is, genieten we van elke vrije minuut en halen we de tijd in die we niet aan onze vrienden en familie hebben kunnen besteden.”

industriële-binnen-deuren-keuken

staal-look-binnen-deuren-hout
hout-look-staal-binnen-deuren

Hout in plaats van staal

De wens van Karien en Eric was om stalen deuren in de woning te maken. “Daar zijn we een poosje naar op zoek geweest maar eerlijk gezegd schrokken we nogal van de prijs daarvan”, vertelt Karien. “Door de overbuurman (en neef) werden we op het idee van De Houtwinkel gebracht. Ik ging een kijkje nemen en zag boven in de showroom precies de deuren die ik wilde. Alleen dan van hout. Arie, medewerker van de showroom, heeft me echt overtuigd van de voordelen. Deze staal look deuren zijn lichter van gewicht en ze zijn makkelijk overschilderbaar. Dat is vooral fijn als de trend straks voorbij is van de stalen deuren. Een likje verf en we hebben meteen een andere sfeer in huis.”

Weten wat je wilt en dat nog vinden ook

De familie Daris was zo tevreden over de vakkennis van De Houtwinkel dat ze daar meteen alle deuren besteld hebben. “Waarom verder kijken, als het goed is wat je ziet”, vragen ze zich af. “Ons viel vooral de betrokkenheid van de medewerkers op. We dachten serieus dat Arie één van de eigenaren was, zó betrokken was hij. Hij dacht met ons mee in mogelijkheden en deed ons goede voorstellen. De ‘barn doors’ in eikenhout kunnen elk moment geleverd worden, daarna is de bouw helemaal klaar en zijn we dolgelukkig met het resultaat.” Voor Karien viel er een last van haar schouders, toen ze vond wat ze zocht bij De Houtwinkel. “Ik weet meestal wel wat ik wil, voor Eric ligt dat anders. Hij weet vooral wat hij niet wil, maar keuzes maken is voor hem wat lastiger. Door goed advies wordt het makkelijker om knopen door te hakken.”

Warme uitstraling, ook als de zon niet schijnt

Het huis van de familie Daris straalt warmte uit. Karien: “Door het houtgebruik krijg je die sfeer en met het vele glas wordt binnen met buiten verbonden. Even was ik bang dat het in de zomer erg warm zou worden maar de warmtepomp geeft verkoeling in de zomer en de overkapping houdt het directe zonlicht tegen. Alles wat we wilden, is terug te vinden in ons huis; ik ben met alles blij maar misschien met de staal look deuren nog wel het meest gelukkig.”