+31 (0)497 38 17 95
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Familie-Jonkergouw-Bladel

Konijn Stampertje is jaloers op dit ‘hok’

Inmiddels is konijn Stampertje ook blij met het tuinhuis met sfeerverlichting: hij heeft zichzelf benoemd tot bewaker.

Het ‘hok’ van Familie Jonkergouw

Met onmiskenbaar jaloerse blikken kijkt konijn Stampertje van de familie Jonkergouw naar het ‘hok’ naast hem. Sinds vorig jaar staat er naast zijn bescheiden onderkomen een fraai tuinhuis met sfeerverlichting. Daar is af en toe een feestje, wordt ‘gechilld en zit de Bladelse familie lekker uit de zon als het mooi weer is. De familie is blij met het ‘hok’ – zoals zij het noemen –  dat ontworpen en gebouwd werd door De Houtwinkel.

Een tuin op het zuiden

Het terras dat aan het huis grenst, ligt altijd in de zon. “Fijn hoor, een tuin op het zuiden”, zegt Jan Jonkergouw. “Alleen is het hartje zomer toch ook wel lekker als je even in de schaduw kan. Die mogelijkheid hadden we niet. Eerst stond er achter in de tuin een open pergola met druiven, maar daar hadden we nauwelijks schaduw van. Met de vraag naar meer schaduw ben ik eens bij De Houtwinkel binnengelopen en het resultaat mag er zijn.”

Aanpassen aan de vorm van de tuin

De tuin van Jan is niet recht en hoekig, maar de meeste tuinhuizen zijn dat wel. Jan: “De bedenkers van De Houtwinkel vonden een oplossing voor de schuine kant in de tuin, ze pasten het ontwerp aan en lieten de achterwand meelopen met de schutting. Zo wonnen we iets meer ruimte en kon het tuinhuis met sfeerverlichting op de plek staan waar we die graag wilde hebben. De achterwand van het tuinhuis is dus in plaats van de schutting gekomen. Dat is het voordeel van maatwerk. Om het tuinhuis precies passend te maken in onze schuine tuin, is een deel van het dak een plat dak geworden. Door een extra houten muurtje te plaatsen, zie je dat aan de buitenkant niet. Ook dat heeft binnen een paar extra vierkante meters opgeleverd. We zijn ontzettend blij met het resultaat.” Stampertje is ook blij: hij heeft zichzelf benoemd tot bewaker. Dochter Hanne: “Stampertje mag van ons gerust los in de tuin lopen. Heel vaak gaat hij dan voor de deur van het nieuwe tuinhuis zitten. Wij noemen hem dan de bewaker.’’

Tuinhuis-glaswanden-tuin-buiten-bladel

Verlichting-tuinhuis-buiten-sfeer

Gemak dient de mens

De sfeerverlichting is met één druk op de telefoon te bedienen, gemak dient de mens. “De lampen hebben we ook bij De Houtwinkel gehaald, ik heb zelf de verbinding met de app uitgeknobbeld. Het is een prachtige toevoeging op het geheel; dat maakt het project geslaagd. We zijn zó blij met dit tuinhuis met sfeerverlichting”, aldus de familie Jonkergouw.

Het gaat om de details

Sinds een paar weken staat het meubilair erin. Dochter Britt vertelt: “Vorig jaar in de zomer was het tuinhuis eigenlijk al klaar maar stonden er nog geen meubels in. We hebben er wel een feestje gegeven, toen nog met hangtafels. Nu gaan we langzaam de ruimte finetunen. We hebben het over een hoge tafel met krukken; daar zijn we het nog niet over eens, dus dat is nog een puntje van discussie. De ruimte is van ons allemaal, dus we beslissen ook samen.” Door de glazen schuifpui is de voorkant helemaal te openen. “Heel fijn in de zomer”, vindt Jan. “Je zit beschut, maar toch lekker buiten. Ik denk dat we er komende zomer veel gebruik van gaan maken.” Ook in het spant zijn ramen verwerkt. Jan: “We wilden zoveel mogelijk daglicht binnen laten vallen en dus is niet voor een dichtgetimmerde constructie gekozen. Het was een uitdaging voor de glaszetters maar het geheel is heel strak geworden. Het gaat bij zoiets als dit om de details.”

‘Aannemer’

Jan kon sommige dingen zelf en liet dingen over aan de professionals van De Houtwinkel: “Ik heb zelf de elektra gedaan en normaal gesproken zou ik dan een paar buizen over het plafond hebben laten lopen. Op aanraden van De Houtwinkel hebben we die fraai weg kunnen werken. Ik heb De Houtwinkel echt gezien als aannemer van het project. Zij zorgden ervoor dat de loodgieter, de dakdekker en de glaszetter op tijd kwamen.”

Eén prachtig geheel geworden

Isolatie was nog een dingetje. “Had ik helemaal niet aan gedacht”, bekent Jan. “Stijn wees me erop dat zo’n tuinhuis ook in de winter gebruikt gaat worden. Tijdens het bouwen is het een kleine moeite om isolatie aan te brengen. Als je het niet doet en je hebt spijt, kun je het nooit meer netjes wegwerken, zonder alles af te moeten breken. Erg fijn dat er zo goed is meegedacht. Het is nu ook in de winter lekker warm én de isolatie houdt geluid tegen. Fijn voor de buren als er een keer een feestje wordt gevierd.” Aan alles werd gedacht; zelfs de bestrating sluit naadloos aan bij de bestrating van het bestaande terras. “Alles bij elkaar is het een prachtig geheel geworden”, vindt Jan. “We hebben er de trampoline voor moeten opofferen maar hebben er een heerlijke plek voor teruggekregen.”