+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
ellips-tafel-ovaal-eetkamer

Frank: ‘‘Ik ging eigenlijk alleen maar even naar De Houtwinkel voor een pot verf en een rolgordijn.’’

Rond de tafel met Carla en Frank

Carla en Frank Lavrijsen wonen al 21 jaar met veel plezier in hun woning in Luyksgestel. Ze houden van gezelligheid, in de vorm van lekker veel bezoek aan de eettafel maar ook door accessoires die de leefruimte sfeervol aankleden. Onlangs kochten ze bij De Houtwinkel een nieuwe ellips tafel met stoelen en ze raken er maar niet over uitgepraat hoe blij ze met die aankoop zijn.

Inspiratie in de showroom

“We hadden eigenlijk helemaal geen plannen om een nieuwe eettafel te kopen”, begint Frank zijn uitleg als hij naar de nieuwe eethoek kijkt. “Ik ging naar De Houtwinkel voor een pot verf en een rolgordijn, zoals ik wel vaker doe. Ja, ik weet dat ik vanuit de Luyksgestel minstens twee andere bouwmarkten voorbij rijd, maar ik zal straks uitleggen waarom ik dat doe. Ik liep dus in de winkel en als ik bij De Houtwinkel ben, móet ik altijd even naar boven, even naar de showroom. Gewoon omdat die prachtig is en ik er altijd door geïnspireerd raak. Het gebeurde vrijwel meteen: in de showroom zag ik deze ellips tafel staan. Ovaal, van hout, met ‘spinpoten’ en bijpassende stoelen. Maar ja, Carla was er niet bij en dus kon ik de tafel niet zomaar kopen, we moeten het er samen over eens zijn. Ik maakte een foto, reed naar huis met mijn klusspullen, liet Carla de foto zien en toen was het meteen beslist.”

eiken-hout-eetkamertafel-ovaal-ellips

Met z’n allen rond de tafel

“We hadden een prima eettafel, dachten we”, gaat Carla verder. “Een grote, langwerpige tafel met veel plek voor vrienden en familie. Onze zonen van 19 en 20 zitten er vaak aan met hun vrienden. Ze hebben eigenlijk een ‘chill-plek’ in de kelder maar ze vinden het steeds leuker om bij ons te zitten, beetje buurten, soms een spelletje; er wordt wat afgelachen aan tafel. Die leek dus prima totdat we deze ellips tafel er neerzetten. Er ontstond véél meer ruimte omdat er geen scherpe hoeken zijn. Die ellips vorm nodigt uit om er een extra stoeltje bij te zetten. We hebben onze oude tafel overigens niet weggedaan, we hebben hem ingekort en een extra wandplank van gemaakt. Ook hebben we de poten kunnen gebruiken voor een nieuwe salontafel voor ons appartement in Winterberg.”

eettafel-ovaal-stoffen-groene-stoelen

Gevallen voor…

Carla en Frank zijn gevallen voor de organische vorm van de tafel. Vloeiende lijnen, geen hoeken, geen obstakels en het feit dat de tafelpoten nooit in de weg zitten, is een groot pluspunt. De kleuren zijn natuurlijk, warm en sfeervol. Het draagt bij aan de warmte in huis, de gezelligheid van het gezin en de verbinding met het buitenleven.

Met een beetje hulp ben ik een goede klusser

Dat appartement in Winterberg kochten we vorig jaar en dat zijn we aan het opknappen en inrichten in onze eigen smaak”, aldus Carla. “We proberen dat zo duurzaam mogelijk te doen, door middel van oude spullen op te knappen en ze een tweede leven te geven maar ook door gewoon goede materialen te gebruiken die nog heel lang mee kunnen.” “Dit is ook waarom ik zo graag naar de Houtwinkel ga”, vult Frank aan. “Zij hebben oog voor wat je wilt en denken met je mee. Ik zeg niet dat ik een goede klusser ben maar met de juiste uitleg en materialen kom ik een heel eind. Zo hebben wij een inbouwkast in ons huis in Luyksgestel die nog in de tijd gemaakt is dat De Houtwinkel De Fixet heette. Deze kast hebben ze als bouwpakket geleverd. Nog wat tips gekregen en nu genieten we al járen van die kast. Vakwerk, al zeg ik het zelf.”

Ons wensenlijstje is nog niet leeg

Al met al zijn Carla en Frank al vaak bij De Houtwinkel geweest en het volgende bezoekje staat al gepland. Carla: “We willen een grote werkkast in het appartement voorzien van een schuifdeur, zo’n robuuste houten paneel met smeedijzeren beslag. Prachtig vinden we dat. We weten dat De Houtwinkel die verkoopt, we hoeven alleen de maten door te geven. Zo zie je maar, er is voor ons altijd een reden om een keer binnen te lopen. Is het niet voor een nieuwe eethoek, dan wel voor een paar gezellige woonaccessoires die de boel in huis opvrolijken.”