+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Eiken-houten-tuinhuis-familie-boemaars-de-hond-hulsel

”Tim en Yvonne Boemaars – de Hond uit Hulsel lieten hun eiken tuinhuis ontwerpen en maken door De Houtwinkel”

Een barbecue feestje loopt niet meer in de soep met ons tuinhuis

We spreken de familie Boemaars-de Hond op een regenachtige dag in de zomer. Terwijl het water met bakken uit de hemel valt in Hulsel, genieten Yvonne en Tim van hun eiken tuinhuis. Want een tuinhuis is méér dan een overkapping die schaduw geeft; het is een plek waar je ook veilig bent voor zomerse buien. Soms wordt het tuinhuis zelfs gebruikt als thuiswerkplek.

Huis en tuin

In maart van dit jaar werd het huis van Tim en Yvonne casco opgeleverd. “Toen moesten we zelf nog even aan de gang met de muren, de vloer en de keuken”, vertelt Yvonne. “Tegelijkertijd liep hier de hovenier rond. We wilden de tuin klaar en netjes hebben op het moment dat we gingen verhuizen. Heel eerlijk: ik had geen zin in maandenlang zand in huis als onze jongens, James van 5 en Lewis van 3, een uurtje buiten hadden gespeeld. Eén van onze wensen was een tuinhuis en dat stond er ook op het moment van verhuizing. Behalve uitleggen hoe wij het wilden hebben, hoefden we daar niets voor te doen. De Houtwinkel overlegde alles met onze hovenier, Jonnie Michelbrink. Ze namen ons wat dat betreft al het regelwerk uit handen.”

Maatwerk

Dat het gezin bij De Houtwinkel aanklopte voor een tuinhuis was geen toeval. Tim: “We woonden eerst in Bladel en daar hadden we ook een op maat gemaakt tuinhuis. De vorm van het perceel was zó apart, daar paste gewoon niks standaards in. We kenden Stijn Lemmens van onze vroegere bijbaan bij ’t Drieske in Hulsel, waar Stijn met zijn vriendengroep wel eens een pilsje kwam drinken. Ons eerste tuinhuis lieten we door Stijn ontwerpen en daar zijn we altijd heel tevreden over geweest. Logisch dat we ook nu weer bij Stijn aanklopten. In eerste instantie ontwierp hij een tuinhuis van padoek hout. Een strak modern tuinhuis stond op papier. We kozen toch liever voor een landelijk eiken tuinhuis zoals ons vorige tuinhuis.” Yvonne vult aan: “Omdat we zo landelijk wonen, we kijken uit op de weilanden, vonden we dat het hout moest passen bij de omgeving. Bij het tweede ontwerp kregen we meteen het juiste gevoel en nu zijn we helemaal blij met het resultaat.”

Eiken-houten-tuinhuis-familie-boemaars-de-hond-hulsel

Koop lokaal

Er is nóg een reden dat het tuinhuis bij De Houtwinkel vandaan komt. “Ik geloof in ‘Koop lokaal’ en daarom hebben we voor heel veel zaken met betrekking tot de bouw van ons huis voor lokale – en regionale – ondernemers gekozen”, legt Tim uit. “Stijn maakte het ontwerp en zijn team met goede vaklieden voerde het uit. Je ziet het vakmanschap terug en voor wat betreft service en garantie zijn we ook blij dat we lokaal zaken hebben gedaan. Mocht er ooit iets niet helemaal naar wens zijn of we hebben aanvullende wensen, dan zijn de contacten goed en de lijntjes kort.” Stijn Lemmens van De Houtwinkel vult aan: “We zijn blij met klanten zoals Tim en Yvonne, zij spreken hun vertrouwen in ons uit en we maken dat graag waar. We zijn dankbaar dat ze ons ook gevraagd hebben voor de maatwerk kasten en horren voor hun woning. Het is fijn in een team met vakmensen te mogen werken.”

Werkplek

Zowel Tim als Yvonne werken sinds corona steeds vaker thuis. Yvonne: “Ik heb gemiddeld drie schermen aan staan dus voor mij zal het tuinhuis geen werkplek worden.” Voor Tim ligt dat anders: “Sowieso hebben we er meteen internet aan laten leggen. Vooruitkijken, hè. Ik heb aan een laptop genoeg om mijn werk te kunnen doen dus ik zie mezelf hier wel zitten. Op frisse dagen lekker met de terrasverwarmers aan. Het eiken tuinhuis is zó gemaakt dat we er nog een glazen wand aan de voorkant van het tuinhuis kunnen plaatsen zodat het een afgesloten ruimte wordt. Misschien wel leuk voor later als James en Lewis groter zijn en ze met hun vrienden willen chillen.”

Thuis

Er is bewust gekozen voor een glazen zijwand. Tim: “Omdat we aan de rand van het dorp wonen, en er geen plannen zijn om deze kant van Hulsel vol te bouwen, hebben we bewust voor uitzicht gekozen. Geen schutting maar onze blik op groen en weilanden. Dat is één van de redenen dat we in Hulsel zijn gaan wonen: de vrijheid en de rust.” Yvonne lacht: “Hulsel is voor de kinderen een heerlijke plek om op te groeien, een plek waar ze nog op straat kunnen spelen.” Het eiken tuinhuis zal vaak genoeg de plek zijn waar met vrienden of familie wordt afgesproken. “En dan gaat de barbecue lekker aan”, verzekert Tim. “Biertje, wijntje, gezelligheid. Dat gaat