+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Duurzame-moderne-verkapping-fieke-jacco-kramer

Jacco: “Het hout dat gebruikt is voor het plafond van de praktijkruimte en de overkapping is thermisch gemodificeerd ayous.”

Onderdeel van een gezonde leefstijl

Heerlijk buiten leven, buiten eten, met vrienden bijpraten en als het moet, binnen een paar stappen in de praktijkruimte zijn. Dagelijks geniet Fieke de Wit met haar man Jacco Kramer en kinderen Niek, Kijn en Jelske in hun nieuwe woning in Hapert, waar ze nu een jaar wonen. Sinds augustus kunnen ze genieten van de duurzame en moderne overkapping en de praktijkruimte, ontworpen en uitgevoerd door De Houtwinkel.

Chillen met de maten

Wat het eerst opvalt is de heerlijke rust in de enorme tuin van Fieke en Jacco. “Dat is inderdaad één van de redenen waarom we op dit huis zijn gevallen”, legt Jacco uit. “We hadden een fijn huis in Hapert maar Fieke wilde graag een praktijkruimte met een eigen ingang. Ze is leefstijlcoach en het was niet praktisch om telkens met cliënten naar zolder te moeten. Toen we in dit huis gingen kijken, zagen we meteen de mogelijkheden. De kinderen wilden een grote tuin met een chillhok. Dat konden we hier ook afvinken en dus was de beslissing snel genomen.”

Duurzame-moderne-overkapping-hapert-ayous-hout

Met winterjas onder de overkapping

Het stel had een globaal idee van hoe de overkapping eruit moest komen zien. “Héél globaal”, benadrukt Fieke. “We hebben De Houtwinkel uitgenodigd en zij zagen meteen de mogelijkheden. Ons eerste idee was om de betonnen overkapping die er stond, dicht te maken. Nadat de situatie was beoordeeld, was de conclusie dat dit erg veel kosten en beperkingen op zou leveren. Beter was het om passende nieuwbouw te maken. We hadden al veel ervaring met De Houtwinkel omdat ze in onze vorige woning ook het één en ander hadden gemaakt. Ramen, deuren en een dakraam waren van hun hand. We wisten dat ze ook verstand hadden van overkappingen en ik moet zeggen: ze hebben ons positief verrast. Ons globale idee is in stand gebleven, namelijk een overkapping. De details heeft De Houtwinkel bedacht en daar zijn we onwijs tevreden mee. Een duurzame en moderne overkapping! We zitten buiten als het enigszins kan. Soms met een vest – of redelijk demonstratief met een winterjas – aan, bij de knetterende open haard; heerlijk als het regent en je de druppels op de lichtstraat hoort vallen.”

Gevallen voor het licht

De eis van Fieke en Jacco was zoveel mogelijk licht binnen behouden. “We zijn voor dit huis gevallen omdat er zoveel licht binnen kwam, dat was wat moest blijven. Door maximaal grote lichtkoepels te maken, is dat gewaarborgd. Natuurlijk lever je iets in maar nog altijd valt er voldoende licht binnen”, aldus Fieke. Jacco vult aan: “Ik ben achteraf ook erg blij dat we alle werkzaamheden in één keer hebben laten doen. Dan zit je één keer in de rommel maar dan is het wel voor altijd klaar.” ‘Mooi’ was een wens en dat mooi heel goed combineert met duurzaam is een prettige bijkomstigheid. Jacco: “Het hout dat gebruikt is voor het plafond van de praktijkruimte en de overkapping is thermisch gemodificeerd ayous. Ik had ook geen idee maar het is duurzaam hout dat zodanig bewerkt is dat alle vocht eruit is, dus niet meer ‘werkt’, een prachtige grijze kleur krijgt, geen nazorg als beitsen of lakken nodig heeft en zéker dertig jaar
meegaat. Prima, wat ons betreft.”

Thermisch-gemodificeerd-ayous-hout-plafond

Duurzaam-hout-overkapping-ayous

Binnen verbinden met buiten

Het plafond van de praktijkruimte loopt door in de overkapping en dat geeft rust. Fieke: “Ik vind het heerlijk dat het één geheel is geworden. Het is goed gelukt om binnen met buiten te verbinden. Zeker met de tuindeuren die aan twee zijden van de ruimte zijn gemaakt, sta je met één stap in onze heerlijke tuin.”

Ontspannen is onderdeel van gezonde leefstijl

Fieke en Jacco zijn erg te spreken over de werkzaamheden die door De Houtwinkel zijn uitgevoerd. “Ze hebben de planning gehaald, wat ik altijd héél prettig vind. Afspraken werden nagekomen en het is gewoon heel erg mooi geworden. Het huis had altijd al een moderne uitstraling en zeker aan de achterkant is dat nu helemaal geüpdatet. De kozijnen van de aanbouw zijn van zwart aluminium, heel gestileerd, rank en modern.” Bijna dagelijks is Fieke te vinden in haar praktijkruimte. “Het is heerlijk om zo de grote tuin in te kijken, dat geeft rust. Ook voor mijn cliënten is het prettig dat ze die rust ervaren. Dat was op de zolder van ons andere huis toch net iets anders. Als leefstijlcoach weet ik als geen ander dat ontspannen zeker een onderdeel is van een gezonde leefstijl. Met zo’n heerlijke, groene tuin is die ontspanning echt niet moeilijk hoor. Dat je met twee stappen van de praktijk in de persoonlijke leefruimte bent, is fantastisch. Zo blijf je onderdeel van het gezinsleven.”

Ayous-plafond-hout-duurzame-moderne-overkapping
Tafel-decoratie-bladel-sfeer-overkapping