+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Team-van-de-houtwinkel-bladel

”De Houtwinkel Bladel presenteert: Onze kracht! Onze experts! Ons team!”

Uit het juiste hout gesneden

Normaal gesproken lees je in deze rubriek welke projecten door De Houtwinkel gerealiseerd zijn. Een mooi tuinhuis, een overkapping, een keuken of bijvoorbeeld een kastenwand. Deze keer doen we het anders en stellen we de mensen voor die verantwoordelijk zijn voor al die prachtige projecten: het team van De Houtwinkel Bladel.

Veren in de verkeerde …

Het idee voor dit artikel kwam van Stijn Lemmens, één van de trotse directeuren van De Houtwinkel. “Ik sta te vaak met mijn naam in de krant”, lacht hij. “Dikwijls heb ik het eerst contact met de klant en dus worden alle credits aan mij toegeschreven maar dat is niet terecht. Het is het team dat het proces begeleidt, het eindproduct maakt en aflevert; ik ben een schakel in het geheel. Het wordt tijd dat het team eens in het zonnetje wordt gezet.”

Lekker eigenwijs zijn

Met de vraag: ‘’Waarom werk jij bij De Houtwinkel Bladel?’’ loopt Yara van de afdeling Marketing een rondje door de winkel en de werkplaats. De makers zijn immers de beste ambassadeurs van het bedrijf. “Het is fijn dat we zelf verantwoordelijk zijn voor het eindproduct. We krijgen een tekening en bepalen dan zelf hoe we dat uiteindelijk uitwerken. Die mate van vrijheid is fijn en het houd je scherp.” Zo werkt het bij De Houtwinkel: het idee of de wens komt van de klant, dat wordt in gesprek met een medewerker uitgewerkt. Anton Lemmens vult aan: “Doordat bij De Houtwinkel scholing en begeleiding geboden wordt, wordt ervoor gezorgd dat elke medewerker op de goede plek staat. Er zijn best veel stagiaires bij ons blijven werken nadat hun opleiding klaar was. Het is ontzettend leuk om het ambacht door te kunnen geven aan de aanstormende jeugd. Zij zijn de toekomst van dit bedrijf.”

Vierde rij, derde van rechts

Kris kras door het bedrijf komt Yara Jos tegen, teamleider van de winkel: “We vinden het geen probleem om voor onze klanten even een paar zakken cement mee naar de auto te sjouwen, dat is iets waar we eigenlijk niet eens over nadenken. Dat doen we gewoon! Misschien is dat wel het Kempisch karakter van onze winkel, dat me overigens héél goed bevalt, al kom ik van oorsprong niet uit de Kempen.” Waarop collega Twan aanhaakt: “Laatst werd ik nog gebeld of we een bepaalde sleutel op voorraad hebben…’’ Dat hij dan weet dat die betreffende sleutel op de vierde rij van boven, derde van rechts hangt, is helemaal fantastisch. Dat zegt iets over de betrokkenheid van het personeel.

Ik sta klaar voor jou

Bij de Houtwinkel is er sowieso veel betrokkenheid onder het personeel. Als door persoonlijke omstandigheden het werkrooster moet worden aangepast, dan kan dat eigenlijk altijd wel. Dat geeft ruimte. Je wordt gezien als mens, er is interesse en betrokkenheid, ook bij de collega’s onderling. Het idee dat men voor elkaar klaarstaat is prettig; een keertje voor een ander invallen is nooit een probleem.

Team-van-de-houtwinkel-bladel

Elke klus in goede handen

Op naar boven waar onze showroom zich bevindt. ‘’Arie, waarom werk jij bij De Houtwinkel Bladel?’’ “Ik vind het mooi dat de kwaliteit centraal staat. Wat we maken, moet goed zijn en lang meegaan. Ik vind het prachtig als een klant na vijfentwintig jaar bij ons terugkomt omdat de keuken aan vervanging toe is. Het is een compliment om te horen dat er geen andere keukenboer is overwogen maar dat wij het weer mogen maken omdat ze altijd tevreden zijn geweest over de kwaliteit.” Dat je als medewerker alles mag doen, is een aanvulling: “Wij meten alles zelf op en hebben veel contact met de klant. We inventariseren de wensen en vertalen dat naar een ontwerp en een 3D tekening. Waarop een andere collega van de showroom aanvult: ‘’En uhhh… Als dit werk en deze sfeer je aanspreekt, mag je altijd solliciteren, er zijn nog een aantal openstaande vacatures!”

Zelf de slingers ophangen

De werkweek wordt altijd afgesloten met een ‘borrel’. “Mag ook fris zijn, natuurlijk” roept een collega lachend. “We praten even na over het werk maar nog veel vaker gaat het niet over het werk. Het is fijn om zo de werkweek af te sluiten. Mocht er een keer iets onderling niet lekker zijn gegaan dan kun je het er, onder het genot van een drankje, over hebben. Zo kan je zonder sores naar huis en van je weekend genieten. Dat is best belangrijk, vind ik!’’

Van je familie moet je het hebben

De Houtwinkel is van oudsher een familiebedrijf, dat gevoel is er onder het personeel ook, al zijn we echt niet allemaal familie van elkaar.” Vooral het idee dat iedereen gelijk behandeld wordt, wordt positief ervaren door de medewerkers. “Of je nu veel ervaring hebt, het vak nog moet leren of een uitdaging op de arbeidsmarkt hebt, bij ons kun je begeleiding krijgen en werk je altijd samen met iemand die voor je klaar staat.”

HWB-NW-BEELDMERK-HWB_ZT2019

Werken bij De Houtwinkel Bladel

WORD JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?

Vanuit ons unieke pand in het Kempische Bladel zet ons team zich iedere dag weer in om de allermooiste woonwensen te realiseren. Van idee tot en met de realisatie: alles onder één dak. Wij zijn namelijk een combinatie van Service Bouwmarkt, Speciaalzaak, Houtindustrie en Buitendienst.

Met onze technische kennis en inlevingsvermogen kunnen wij elke klant van een passend aanbod voorzien. Met de labels Hubo XL, Houtdesigners en Eikentuinhuis.nl is De Houtwinkel Bladel een van de grotere spelers in de regio op gebied van huis en tuin.

Ben jij op zoek naar een plezierige en uitdagende baan? Bij De Houtwinkel Bladel zijn wij altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste en gedreven collega’s! Solliciteer nu op de functie die bij jouw past!

Bekijk onze vacatures