+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Inductie combinatie gas koken kookplaat kookmethodes

”Wat is jouw favoriete kookmethode?”

Gas? Keramisch? Inductie? Of gewoon afhaal…
Maak nu een afspraak, in onze showroom, voor extra informatie

Alles over kookmethodes

Eten doe je met je ogen, koken ook. Over smaak valt niet te twisten. En elke smaak kent zijn eigen ingrediënten. Het gaat er om dat het kookpunt bij je past. En er valt in deze tijd heel wat te kiezen. Er bestaan namelijk veel verschillende kookmethodes. Wat de keuze ook wordt, zorg er vooral voor dat je door de pannen heen het gerecht blijft zien!

Traditiegetrouw op gas

Met gas zie je wat je doet. Waak echter voor de vlam in de pan. Op het eerste oog lijkt gas aantrekkelijk, zo ook de investering van de pannen. Echter voor wat betreft het verbruik is gas een dure hobby. De helft van de opgewekte warmte gaat namelijk direct verloren. Deze energie verdwijnt immers onmiddellijk náást de pan. Inductie daarentegen kent deze energieverspilling niet. Bovendien zijn de gaspitstellen moeilijker schoon te houden. Onder meer om die reden wordt inductie steeds geliefder.

Op een keramisch plaatje

Zuiniger én veiliger is het koken op een keramische plaat. Zestig procent van de energie die de kookplaat verbruikt, wordt daadwerkelijk gebruikt om de pan te verwarmen. Tegelijkertijd is er helaas sprake van energieverlies ná het koken. Want zodra je de pan van de plaat haalt, blijft de keramische plaat heet. De eenmaal opgewekte warmte gaat zo alsnog verloren.

 

Kookplaat gas koken keuken kookmethodes

Kookplaat keramisch koken keuken kookmethodes

Kookplaat inductie koken keuken

Inductie

Professionele koks kiezen steeds vaker voor inductie. Om inductie in jouw keuken te introduceren heb je een eigen kookgroep nodig. En dan bedoelen we niet jouw kookclub, echter een afzonderlijke installatiegroep voor de elektriciteit. Heb je deze installatie voor de bakker, dan heb je energie voor tien! Inductie is namelijk ontzettend energiezuinig en met zijn glazen oppervlak veilig in gebruik. Inductie verhit namelijk tachtig á negentig procent van de pan in plaats van de plaat. En schoonmaken? Da’s een peulenschil!

Gas én inductie op het menu

Moeite met kiezen? Ga dan voor de combi van gas én inductie. Door de kookplaat in verschillende kookzones op te delen, benut je alle voordelen van de verschillende kookplaten. Kies dus het kookpunt wat bij je past! Wij helpen je daarbij en delen graag onze recepten! Eet smakelijk!