+31 (0)497 38 17 95
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag open van 08:30 tot 18:00 uur
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Bedenkers-makers-De-Houtwinkel-Bladel-Schippers

Janny: “Ik wil alle medewerkers een heel groot compliment maken en Guus één in het bijzonder. Wij hoefden niets te regelen. Guus heeft alles in goede banen geleid. Hij zorgde ervoor dat alle vakmensen op tijd aanwezig waren, dat wij gewoon konden blijven wonen en dat alles góed gebeurde.”

Binnenkijken in een uniek huis

Janny Schippers had een duidelijke wens toen ze aan de verbouwing van hun woning begon. De keuken was te klein; als er bezoek kwam, zaten ze opgepropt aan het kleine keukentafeltje; die moest dus vergroot worden. Van het één kwam het ander. Ze kijkt terug op een totale verbouwing waarbij ze héél blij is met het resultaat.

Honden Eshra en Antar kregen een eigen woning

“De keuken moest groter, daar begon het mee”, begint Janny haar rondleiding door het huis. “Het idee was om de slaapkamer te verplaatsen en dat had tot gevolg dat ook de aangrenzende badkamer een andere bestemming kreeg. De bouviers Eshra en Antar kregen een eigen knusse plek, een eigen kamer. Ze lagen eerst in de garage, die werd verbouwd tot onze slaapkamer, de badkamer kwam op een andere plek en wat eerst de badkamer was, is nu de hondenkamer. Van alle gemakken voorzien. We zijn dol op onze honden, dat blijkt hieruit wel.”

Eikenhouten-verkapping-voorzijde-huis

Eikenhouten-overkapping-achterzijde-huis

Steenstips-gevelbekleding-overkapping

Lelijke verweerde planken worden prachtige meubels

Janny: “We zijn echte natuurliefhebbers en daarom wilden we een stuk natuur in huis halen, door te kiezen voor oude verweerde eiken planken met een verhaal: barnwood en daarbij echte natuursteen te verwerken in ons huis. We wilden het liefst alles in één aannemer, omdat we helemaal geen zin hadden om met iedereen apart een planning te maken. We kwamen bij De Houtwinkel en alles wat getekend was door interieurontwerpster Lenneke, bleek tot hun specialisme te behoren. Eikenhouten overkappingen, stalen kozijnen en lichtstraat, balkomtimmeringen, maatwerk keuken, meubels van oud eikenhout. We namen snel de beslissing dat zij het mochten maken, ook omdat ze ervaring hadden in het verzorgen van het totale aanneemplaatje. Veel medewerkers van De Houtwinkel hebben op enig moment een rol gespeeld in onze verbouwing; óf ze bedachten wat mogelijk was, óf ze behandelden het hout, óf ze maakten deurtjes, planken, kasten, bankjes en een tafel.”

Oud-eikenhouten-sidetable-entree-hal

Hal-entree-binnenkomst-stalen-eikenhouten-binnendeur

Sidetable-barnwood

Zwart-schakelmateriaal-steenstrips-wandbekleding-muurbekle

Zwart-stalen-binnendeur-met-glas-interieur

Garderobekast-zwart-entree-hal

Zwarte-garderobekast-met-lades

Janny: “We zijn echte natuurliefhebbers en daarom wilden we een stuk natuur in huis halen, door te kiezen voor oude verweerde eiken planken met een verhaal: barnwood en daarbij echte natuursteen te verwerken in ons huis. We wilden het liefst alles in één aannemer, omdat we helemaal geen zin hadden om met iedereen apart een planning te maken. We kwamen bij De Houtwinkel en alles wat getekend was door interieurontwerpster Lenneke, bleek tot hun specialisme te behoren.

 

Woonkeuken-hout-robuust-balkomtimmering-steenstrips

Zwart-stalen-deur-wandbekleding-barnwood

Balkomtimmering-balkbekleding-barnwood-oud-eikenhout

Keukenkasten-barnwood-zwart-gietijzer-handgreep

Barnwood-keuken-kelderkast

Afzuigkap-barnwood-steenstrpis

Oud-eikenhouten-eetkamertafel

Gietijzeren-handgrepen-barnwood-kast

Barnwood-eikenhouten-plafondplaat-plafondbekleding

Een planning die klopt als een zwerende vinger

Voor Guus, bedenker bij De Houtwinkel, was het de eerste keer dat hij een totaalproject uitvoerde; Janny is laaiend enthousiast. “Ik wil alle medewerkers een heel groot compliment maken en Guus één in het bijzonder. Wij hoefden niets te regelen. Guus heeft alles in goede banen geleid. Hij zorgde ervoor dat alle vakmensen op tijd aanwezig waren, dat wij gewoon konden blijven wonen en dat alles góed gebeurde. Hij plande het zo in dat de overkapping buiten eerst klaar was zodat wij een deel van onze spullen daar konden plaatsen en er konden leven. De inductieplaat kwam buiten zodat we konden koken en door de verwarmingselementen was het er altijd lekker warm.” Janny bladert nog eens door de foto’s en haalt herinneringen op. “Zie je hier de eerste dag dat ze aan het werk gingen? Een dik pak sneeuw. En die file in de straat? Ik denk dat er wel tien werkbussen stonden die dag. Maar niemand liep elkaar in de weg, zo goed klopte de planning.”

Barnwood-roomdivider-vakkenkast-hout

Woonkamer-zithoek-roomdiverder-oud-eikenhout-barnwood

Roomdivider-barnwood-woonkamer

Geïntegreerde- boekenkast-houten-planken-barnwood

Gratis – en dwingend – advies van Ronny

Naast het barnwood wilde Janny veel natuursteen. “Die worden gekapt in een groeve in Noord Macedonië en tijdens het verwerken uitgezocht. Er waren vijf kratten met stenen en elke steen die geplaatst moest worden, werd uitgezocht op grootte, dikte en kleur. Vákmensen die dat gemaakt hebben. In elke ruimte komt dit accent terug. Net als het barnwood. “Ronny was één van de makers van De Houtwinkel die weken hier in huis is geweest en heel hard gewerkt heeft aan alle houten onderdelen. Toen hij mij op een bepaald moment hoorde zeggen dat ik een schilderij aan de achterkant van de kast wilde hangen, werd hij streng: ‘Nee Janny, hier komt niets tegenaan, die achterwand is prachtig en die moet je zo laten.’ Nu durf ik er niets meer tegenaan te hangen en ik moet toegeven: het is prachtig. We hebben zo hard gelachen om zijn stelligheid.”

Zwarte-slaapkamerkasten-kledingkast

Badkamer-barnwood-robuust-aluminum-achterdeur

Badkamermeubel-barnwood-oud-eikenhout-ronde-spiegel

Infrarood-douche-barnwood

Natuurstenen-waskom-barnwood-badkamermeubel

Oud-eikenhouten-trap-badkamer

Badkamerkast-hout-eikenhout-vrijstaand-bad

Houten-plank-badkamer-badrand

Gun-metal-badkraan

zwarte-toilet-wc-steenstips

Toiletmeubel-hout-natuursteen

Toiletplank-barnwood-wandplank

Geen zin en tijd om keuzes te maken

Gezellig was het altijd, vindt Janny. “De bedenkers en makers van De Houtwinkel zijn hier maanden aan het werk geweest, ze werden gewoon onderdeel van de familie. Zelfs de honden zijn dol op hen geworden. In eerste instantie keken de honden even de kat uit de boom, maar De Houtwinkel is maanden bijna dagelijks in en om het huis bezig geweest en toen Ronny laatst kwam voor een laatste klusje, sprongen ze enthousiast in zijn armen.” Waar Janny ook laaiend enthousiast over is, is de netheid waarmee gewerkt werd. “Overdag gingen wij gewoon naar ons werk. Als we ’s avonds thuis kwamen, was alles ontzettend netjes opgeruimd, soms zelfs gepoetst. Ze plaatsten zelfs tochtstrips tegen het stof. Heerlijk was dat.

Bijkeuken-barnwood-hout-kast-interieur

Oud-eikehouten-kast-interieur-barnwood

Barnwood-kast-oud-eikenhout

Er werd echt goed rekening gehouden met het feit dat wij hier gewoon woonden. Het was een flinke klus, maar omdat we alles in handen hebben gelegd van één aannemer – De Houtwinkel – was de ‘pijn’ kort en het resultaat méér dan we verwacht hadden. Alles ging in goed vertrouwen en overleg. Ik heb helemaal geen zin om lang te winkelen en keuzes te maken. Ik zei gewoon: ‘Kiezen jullie maar passende deurklinken’ en dan kwam het goed. Alles werd – op ons verzoek – uit handen genomen en we zijn zó blij met het resultaat. Om het project af te sluiten, hebben we alle medewerkers uitgenodigd voor een borrel.”

Eikenhouten-overkapping-met-glaswand-en-lichtstraat

Overkapping-met-glaswand

Lichtstraat-overkapping-eikenhout

Lichtkoepel-lichtstraat-overkapping-buiten

Eikenhouten-overkapping-balken

Liplas-eikenhouten-balk-overkapping-constructie

Aluminum-achterdeur-zwart-met-glas