Over de kook
Bedenk dat de keuze voor inductie, gas of keramisch koken één van de eerste (en dus belangrijke) keuzes is voor keukenplezier. Wie kookt, heeft zo zijn eigen favoriete bron. Onbekend maakt onbemind. Jammer, want verandering van spijs doet eten. Wissel dus eens van kookmaatje.
Heel Holland bakt!
Op gas koken is nog steeds het zuinigste en dus populair in Nederland. Alleen al de aanblik van het gasfornuis doet denken aan vervlogen tijden. Gas heeft zijn charmes. Vooral als de keuken gecreëerd is ‘naar grootmoeders tijd’. Met gas kook je op niveau: sfeervol met veel variatie. Tevens ideaal voor de lijn: want écht wokken doe je op gas.
Wat de boer niet kent
Ongeveer de andere helft van de Nederlandse huishoudens kookt elektrisch, waarvan de meerderheid op inductie. Logisch, want het is een snelle, zuinige en veilige manier van koken. De kookplaat is bovendien zeer eenvoudig schoon te maken. Een prima – goedkoper – alternatief voor inductie en eenvoudig in gebruik is keramisch koken. Keramisch koken is ideaal om snel iets te roerbakken. De restwarmte houdt bovendien gerechten warm. En na de maaltijd? Maak je de plaat in een handomdraai schoon.
Masterchef
Verandering van spijs doet eten! Alleen al het wisselen van een kookplaat geeft een totaal andere kookervaring. Voel je als Jonnie Boer en kook de sterren van de hemel zoals in het sterrestaurant ‘De Librije’. Topkoks gaan namelijk met de tijd mee en koken steeds vaker op inductie. Naast het strakke design is inductie snel en direct: water kookt binnen vijf minuten en de kookplaat geeft enkel warmte af zodra er een pan op staat. Daarom is deze warmtebron eveneens veilig en dus in trek bij gezinnen met kinderen. Vaak zijn inductieplaten voorzien van een kinderslotbeveiliging en handige snufjes zoals: overkook- en/of droogkookbeveiliging. Kortom, met dit kookmaatje staat niets een heerlijke maaltijd meer in de weg.