+31 (0)497 38 17 95
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Nu gesloten, bekijk openingstijden
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Familie Peters - Beam Bench

”Henri en Miranda Peters uit Eersel maakten samen met De Houtwinkel een warm thuisgevoel”

De houten beam bench is een echte eyecatcher

Bij Henri en Miranda Peters in Eersel heeft De Houtwinkel een aantal projecten afgerond. Het meest in het oog springend, is de beam bench die overloopt in het tv-meubel en in het midden de waterdampkachel omarmt. Trots en vol enthousiasme vertellen ze over de afgeronde projecten en over wat er nog te doen is in de prachtige woning.

Warm thuis

Twee jaar geleden vonden Henri en Miranda het hoog tijd worden om van hun huis een warm thuis te maken. Miranda: “We hebben kort nadat we dit huis kochten op safe gespeeld door alle muren en kozijnen wit te verven, maar een echt warm thuisgevoel kregen we er niet van. Ongeveer twee jaar geleden waren we er klaar voor om het huis grondig aan te pakken met meer kleur en andere materialen. We wilden af van alle meubels van hetzelfde materiaal en in dezelfde vorm en kleur.”

Inspiratie

Het echtpaar zocht een binnenhuisstyliste die na een aantal lange gesprekken aan de slag ging. Henri: “We waren direct enthousiast over het plan, al zijn er in de loop der tijd best wat veranderingen geweest. We hebben overal inspiratie opgedaan, zijn op héél veel plekken gaan kijken.” Miranda en Henri kwamen via via bij De Houtwinkel terecht: “Daar raakten we in gesprek met Stijn, die precies begreep wat wij wilden en zelf met voorstellen kwam waardoor alles nog mooier werd. Niet omdat hij iets wilde verkopen maar omdat hij wilde dat wij helemaal tevreden waren. Dat ging soms om de kleinste details. We hadden bijvoorbeeld de kozijnen binnen al donkergrijs laten verven en het leek erop dat de deur alleen in zwart leverbaar was. Stijn kende een bedrijf dat de deur in elke gewenst kleur kon leveren en nu past het precies bij elkaar.”

Balk-bank-kachel-tv-meubel

Familie Peters, Houten beam bench

Familie

Voor Henri en Miranda is hun gezin het allerbelangrijkst. “In september wordt ons vierde kleinkind geboren, in twee jaar tijd. We vinden het heerlijk om met z’n allen te eten en lang na te tafelen. Dat was de reden dat er een grote eettafel moest komen. Inderdaad, ook die vonden we bij De Houtwinkel. We wilden de eettafel niet midden in de kamer en dus kwam er een vaste bank met comfortabele kussens. Hier zitten we uren te praten met elkaar. Heerlijk!”, aldus Miranda. De houten beam bench is de eyecatcher van de woonkamer. Prachtig robuust eikenhout met blank stalen details, alsof er een grote schatkist in de kamer staat.

Muziek

Henri’s grootste hobby is muziek. “Ik heb jarenlang in bandjes gespeeld, waaronder ‘Tiscover’, bekend van menig kermis of jubileumfeestje. Als ik naar muziek luister, wil ik dat via goede boxen doen maar ik vind die er zelden mooi uitzien. In gesprek met De Houtwinkel kwamen we op het idee om de boxen te verwerken in een ombouw voor de tv. Perfect geluid en niet te zien. Omdat ik nogal van de techniek ben, heb ik het zo gemaakt dat alles met één app op de telefoon te bedienen is. Veel beter dan 1500 afstandsbedieningen op een tafeltje.”

Industriele-binnendeur-zwart

Kleurrijk-interieur-Peters-Eersel

Balk-omtimmering-Eersel

Behang-hout-op-muur

Vissen

Tot rust komen Henri en Miranda ook in de tuin. Miranda: ”We hebben een prachtige vijver waar we uren naar de vissen zitten kijken. Het probleem is alleen dat er de hele dag zon op staat en dat is niet goed voor de vissen. Stijn deed al een voorstel voor een zonwering die het licht breekt. Dat lijkt een prima plan dus ik denk dat de medewerkers van De Houtwinkel hier binnenkort weer een paar dagen werk hebben. Geen probleem want het was erg gezellig, de dagen dat ze hier aan de gang waren. Het mooiste is dat de communicatie bij De Houtwinkel zo goed is. Niet alleen tussen de medewerkers en de klant maar ook tussen de collega’s. Daardoor wordt alles precies zoals afgesproken met de klant.”

Rust

“We zijn perfectionisten”, lachen Henri en Miranda. “Vroeger deden we verschillende klussen nog wel eens zelf maar nu vinden we andere dingen belangrijker. De kinderen en kleinkinderen bijvoorbeeld.” Maar ook werk is belangrijk voor het stel: “Na een dag hard werken is het fijn thuiskomen nu”, zeggen ze in koor. “Het hele huis ademt precies die sfeer die we wilden en daar genieten we elke dag van. Zonder de hulp van De Houtwinkel was dit niet gelukt, zij hebben onze wensen vertaald naar de praktische en prachtige uitvoering.”