+31 (0)497 38 17 95
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Vandaag gesloten
Ma: 08:30 18:00
Di: 08:30 18:00
Wo: 08:30 18:00
Do: 08:30 18:00
Vr: 08:30 18:00
Za: 08:30 17:00
Zo: Gesloten
Familie de Kort Bladel Keuken

”Johan en Anita de Kort uit Bladel vonden hun authentieke keuken bij De Houtwinkel”

Van modern naar authentiek interieur

Helemaal klaar is het huis nog niet maar Johan en Anita de Kort zijn dolblij met hun nieuwe woning. Die er overigens uitziet alsof er op die plek al 200 jaar deze boerderij staat. Precies geworden zoals ze voor ogen hadden, in de stijl van vroeger met alle gemakken van de huidige tijd. De keuken komt van De Houtwinkel en is alles behalve standaard.

Gemoedelijk

Johan houdt van gezelligheid, sfeer en gemoedelijkheid. Dat zie je terug in de inrichting van zijn kantoor. “Als ik gesprekken moet voeren, doe ik dat het liefst in een rustige en vertrouwde omgeving. Mijn kantoren zijn uitgerust met meubels uit vroeger jaren.” Anita is meer van de moderne inrichting. “Toen we in ons vorige huis gingen wonen – in de Gozelinusbocht – mocht ik van Johan de inrichting doen”, vertelt ze. “Maar hij zei er wel bij dat áls we ooit een nieuw huis gingen bouwen, hij zich zou richten op de styling. Dat is gebeurd. Ons vorige huis was modern, strak en wit. Van mij mocht onze bouvier Acco niet eens binnen omdat ik dan altijd naar een vieze vloer zat te kijken. Toen we dit huis gingen bouwen en ik zag wat Johan voor ogen had, was ik een beetje huiverig maar gaandeweg ben ik het prachtig gaan vinden, vooral de keuken. Ik begrijp wat Johan bedoeld heeft. Er was soms wat strijd over de inrichting maar nu het bijna klaar is en ik zie wat de stijl is, ben ik erg blij.”

Keuken Familie de kort Oud hout Recycled hout

Werkblad Familie de kort

Betonnen keukenblad Familie de kort

Accessoires keuken Familie de kort

Energie

Energie is belangrijk in het leven van Anita en Johan. Dat wat Anita soms ontbreekt; een aantal jaren geleden werd ze ziek en nog altijd is haar energieniveau niet op het pijl waarop het ooit was. “Ik moet goed doseren door de dag heen. Het inrichten van je nieuwe huis is natuurlijk wel inspirerend, al kan ik nu natuurlijk niet uitgebreid gaan shoppen.” Dat lost Yara van De Houtwinkel spontaan op. Voor de styling van de foto van de keuken, heeft ze een krat met accessoires meegenomen die heel erg in de smaak vallen bij Anita. “Stuur me een factuur maar laat die spullen hier”, lacht Anita die helemaal blij wordt van de aanvulling op de bak uien die op het aanrecht stond. Johan keurt de accessoires goed en vertelt waar hij energie van krijgt: “Van mijn werk en mijn collega’s maar ook van dit huis: het ademt de sfeer uit die ik zocht, de details kloppen, alles is in balans en daar word ik gelukkig van.”

Koelkast en oven in authentieke keuken
Details keuken Familie de kort

Smeedijzerbeslag Familie de kort

De letter K in het smeedijzer geslagen als detail voor Familie de ”K”ort

Details in smeedijzerbeslag Familie de kort

Zoektocht

Johan en Anita kunnen uren vertellen over de zoektocht naar materialen. “Ik ben geboren in een café”, vertelt Johan. “Hoe mooi is het dat ik uiteindelijk via Marktplaats een bar vond van ruim zeventig jaar oud? Daar gaan we in het bijgebouw iets moois mee doen. Onze Mies is samen met zijn maten een bartafel aan het maken en ik denk dat Merel er met haar vriendengroep ook regelmatig gebruik van gaat maken. Ik zie ons met vrienden of familie gezellig in de keuken zitten, wijntje en lekker hapje erbij. Ons hele terrein straalt een gevoel van welkom uit, voor onszelf, onze families en vrienden maar ook voor zakenrelaties. Daar draait het toch om in het leven: sámen zijn?

Authentiek

“Stad en land hebben we afgelopen voor bouwmaterialen want niets is standaard. Dat geldt zeker ook voor de keuken. Toen we eenmaal hadden bedacht wat we wilden, kregen we dat bij geen enkele keukenverkoper uitgelegd. Of ze hadden de materialen niet of ze begrepen écht niet wat we bedoelden. Tot iemand ons naar De Houtwinkel stuurde en we met Stijn in contact kwamen. Hij begreep het direct én kon het leveren. Echt oud hout met gemetselde tussenschotten en een betonnen aanrechtblad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit had bedacht dat we deze keuken bij De Houtwinkel zouden vinden. Zo zie je maar: je moet soms verder kijken dat je neus lang is.”De authentieke keuken ziet eruit alsof deze tweehonderd jaar oud is maar de apparatuur verraadt dat alle moderne gemakken geïntegreerd zijn. Anita: “De Houtwinkel heeft laten zien dat oud – het gebruikte hout van de deurtjes is écht oud – en nieuw heel goed samengaan. De keuken past precies in onze visie en draagt bij aan de authentieke sfeer die we voor ogen hadden met dit huis.”